Το Ισραήλ απειλεί τη Χαμάς μετά τη δολοφονία τριών ισραηλινών εφήβων

Στα άκρα οδηγείται η σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς, μετά τον εντοπισμό τριών πτωμάτων στη Χεβρώνα της Δυτικής Όχθης, που όπως επιβεβαιώθηκε ήταν ισραηλινοί…

israel 0

Στα άκρα οδηγείται η σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς, μετά τον εντοπισμό τριών πτωμάτων στη Χεβρώνα της Δυτικής Όχθης, που όπως επιβεβαιώθηκε ήταν ισραηλινοί έφηβοι που είχαν απαχθεί από αγνώστους στις 12 Ιουνίου.

Οι τρεις νέοι ηλικίας από 16 έως 19 ετών, βρέθηκαν νεκροί απόψε κοντά στην κοινότητα Χαλούλ, στα βορειοδυτικά της Χεβρώνας, σε απόσταση μόλις δέκα λεπτών από το σημείο όπου είχαν χαθεί τα ίχνη τους, ανέφερε το δημόσιο ραδιόφωνο του Ισραήλ επικαλούμενο πηγές των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

Το Ισραήλ κατηγορεί ευθέως τη Χαμάς για τη δολοφονία των τριών νέων με τον υφυπουργό Άμυνας Ντάνι Ντάνον να απειλεί με εξάλειψη την παλαιστινιακή οργάνωση.

«Οι Ισραηλινοί έχουν την απαραίτητη θέληση και την αποφασιστικότητα για να υπομείνουν τις δοκιμασίες μιας μακράς επιχείρησης για την εξάλειψη της Χαμάς» ανέφερε ο Ντάνον σε ανακοίνωσή του.

«Θλίβομαι βαθιά με την είδηση της δολοφονίας των Ναφτάλι Φράνκελ, Γκιλάντ Σαέρ και Εγιάλ Γίφρα από τους τρομοκράτες της Χαμάς», πρόσθεσε ο Ισραηλινός αξιωματούχος.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπένιαμιν Νετανιάχου συγκάλεσε εκτάκτως σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου ασφαλείας του Ισραήλ και πολλοί αναμένουν να ανακοινώσει στρατιωτικές κινήσεις κατά της παλαιστινιακής οργάνωσης.

«Η Χαμάς ευθύνεται και η Χαμάς θα πληρώσει» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Μπ. Νετανιάχου, προσθέτοντας ότι οι έφηβοι «απήχθησαν και δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ από άγρια θηρία».

Από την πλευρά της η Χαμάς, που αρνείται κάθε σχέση με την απαγωγή, προειδοποίησε το Ισραήλ ότι «κάθε κλιμάκωση των επιχειρήσεών του ή ένας ενδεχόμενος πόλεμος θα ανοίξει τις πύλες της κόλασης».

«Εάν οι κατακτητές επιχειρήσουν κλιμάκωση ή πόλεμο, θα ανοίξουν τις πύλες της κόλασης κι αυτό θα αποβεί σε βάρος τους», είπε ένας εκπρόσωπος της ισλαμιστικής παλαιστινιακής οργάνωσης στη Γάζα, ο Σάμι Άμπου Ζούχρι, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι αμφισβητεί την «ισραηλινή εκδοχή» της απαγωγής των τριών εφήβων.

Σημειώνεται ότι ο ισραηλινός στρατός είχε εξαπολύσει μια τεράστια επιχείρηση για τον εντοπισμό των τριών εφήβων στη Δυτική Όχθη. Από την έναρξη των επιχειρήσεων αυτών έχουν σκοτωθεί πέντε Παλαιστίνιοι ενώ άλλοι 400, στην πλειονότητά τους μέλη της Χαμάς, έχουν συλληφθεί.

Σύμφωνα με μαρτυρίες από τη Χεβρώνα που μεταδίδει το Al Jazeera, τις τελευταίες ώρες παρατηρείται συγκέντρωση μεγάλου αριθμού ισραηλινών στρατιωτών.

To BBC, επικαλούμενο ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, κάνει λόγο για συγκρούσεις ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας με Παλαιστίνιους στην περιοχή το βράδυ της Δευτέρας.

Μετά τις μπουνιές στην ελληνική Βουλή εμφανίστηκαν… περιστέρια στο Ευρωκοινοβούλιο – Το πρωτοφανές περιστατικό (video)

Περιστέρι

Μετά τις μπουνιές στην ελληνική Βουλή εμφανίστηκαν… περιστέρια στο Ευρωκοινοβούλιο – Το πρωτοφανές περιστατικό (video)

Δύο πρωτοφανή περιστατικά έγιναν την ίδια μέρα στον ελληνικό και στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο

Παπαδάκης: Νευρίασε με την Αναστασοπούλου on air – «Όλη την ώρα σε βλέπω να δυσανασχετείς» (video)

Παπαδάκης Αναστασοπούλου

Παπαδάκης: Νευρίασε με την Αναστασοπούλου on air – «Όλη την ώρα σε βλέπω να δυσανασχετείς» (video)

«Μιλάω κι εγώ, μιλάς κι εσύ, μη δυσανασχετείς», είπε ο Γιώργος Παπαδάκης απευθυνόμενος στη Μαρία…

Εισαγγελέας για Τέμπη: Σε 20 μέρες να έχετε βρει ποιοι ξεμπάζωσαν και κατέστρεψαν αποδεικτικό υλικό ενώ υπήρχαν αγνοούμενοι

ΤΕΜΠΗ Ατυ

Εισαγγελέας για Τέμπη: Σε 20 μέρες να έχετε βρει ποιοι ξεμπάζωσαν και κατέστρεψαν αποδεικτικό υλικό ενώ υπήρχαν αγνοούμενοι

Η αντεισαγγελέας εφετών Λάρισας «βάζει στην θέση της» την εισαγγελέα Ειρήνη Κεχαγιά και διατάσσει την…