Ισραήλ: Aδυνατεί να σχηματίσει κυβέρνηση ο Νετανιάχου

Την αδυναμία του να σχηματίσει κυβέρνηση ανακοίνωσε στον Πρόεδρο του Ισραήλ ο Βενιαμίν Νετανιάχου, μετά από σχεδόν τέσσερις εβδομάδες προσπάθειας και, ως εκ τούτου, επέστρεψε στην εντολή σχηματισμού κυβέρνησης

ap netan

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δεν κατάφερε να βρει τις απαραίτητες συμμαχίες προκειμένου να σχηματίσει κυβέρνηση στο Ισραήλ. Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της χώρας, Ρεουβέν Ριβλίν, είχε αναθέσει στις 25 Σεπτεμβρίου, στον πρώην πρωθυπουργό, την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, σε μια προσπάθεια να αρθεί το αδιέξοδο που υπάρχει μετά τις πρόσφατες εκλογές.

Ωστόσο σήμερα, 21 Οκτωβρίου, δύο ημέρες πριν από το τέλος της προθεσμίας που είχε, ο Νετανιάχου επέστρεψε την εντολή στον Ισραηλινό πρόεδρο.

Και τώρα… Γκαντς

Το γεγονός αυτό ανοίγει τον δρόμο στον Μπένι Γκαντς, επικεφαλής του κεντρώου κόμματος «Μπλε-Λευκό», να δοκιμάσει κι εκείνος να σχηματίσει κυβέρνηση. Η σχετική εντολή στον Γκαντς αναμένεται να δοθεί από τον Ισραηλινό πρόεδρο μέσα στις επόμενες 72 ώρες. 

Εάν ο Γκαντς λάβει την εντολή, θα έχει κι αυτός χρονικό περιθώριο 28 ημερών. Σε περίπτωση που αποτύχει κι αυτός, η εντολή θα δοθεί σε όποιον καταφέρει να συγκεντρώσει τον απαραίτητο αριθμό των 61 βουλευτών. 

Εάν τελικά αποτύχουν όλες οι σχετικές προσπάθειες, το Ισραήλ θα οδηγηθεί στις κάλπες, για τρίτη φορά μέσα σε ένα έτος. 

Υπενθυμίζεται ότι το κόμμα του Γκαντς έλαβε 33 από τις 120 έδρες της Βουλής στις εκλογές της 17ης Σεπτεμβρίου, με το δεξιό κόμμα Λικούντ του Νετανιάχου να ακολουθεί με 32 έδρες. Αμφότερα τα κόμματα, ωστόσο, απέχουν πολύ από την εξασφάλιση πλειοψηφίας στο κοινοβούλιο.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…