Ισραήλ: Η Δεξιά διαδήλωσε υπέρ στρατιώτη που δολοφόνησε εν ψυχρώ Παλαιστίνιο

Τη σύλληψη εννέα ανθρώπων ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία στο Ισραήλ, καθώς οξύνονται οι εντάσεις στη χώρα μετά την καταδίκη ενός στρατιώτη που πυροβόλησε και σκότωσε έναν Παλαιστίνιο δράστη επίθεσης, παρότι αυτός κειτόταν στο οδόστρωμα ανήμπορος να βλάψει τον οποιονδήποτε.

58721f4f1dc524bf6c8b45f3

Ο λοχίας Ελόρ Αζάρια, 20 ετών, κρίθηκε ένοχος την Τετάρτη για ανθρωποκτονία από στρατοδικείο του Ισραήλ.

Επτά άνθρωποι κατηγορούνται ότι διατάραξαν τη δημόσια τάξη διοργανώνοντας χθες Σάββατο μια διαδήλωση προς υποστήριξη του Αζαρία «χωρίς να έχουν λάβει άδεια» μπροστά από το σπίτι του Ισραηλινού προέδρου Ρέουβεν Ρίβλιν στην Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με την αστυνομία.

Λίγο νωρίτερα μια συγκέντρωση είχε πραγματοποιηθεί στο Τελ Αβίβ έπειτα από έκκληση ενός βετεράνου του στρατού με αίτημα τη διατήρηση της ενότητας των Ισραηλινών, την ώρα που η υπόθεση του λοχία έχει οξύνει τις εντάσεις στη χώρα. Ένας άνθρωπος που προσπάθησε να προκαλέσει προβλήματα στη συγκέντρωση συνελήφθη.

Οι δικαστές αναμένεται να ανακοινώσουν την ποινή που θα επιβάλουν στον Αζάρια αρκετές εβδομάδες αργότερα, με τον λοχία να κινδυνεύει με έως και 20 χρόνια κάθειρξη.

Πάντως πολιτικοί του Ισραήλ, κυρίως της δεξιάς μεταξύ αυτών και ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, ζητούν να δοθεί χάρη στον 20χρονο.

Στο μεταξύ ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, στρατηγός Γκάντι Άιζενκοτ δέχθηκε απειλές, με κάποιους υποστηρικτές του Αζάρια να τον απειλούν ότι θα πάει να βρει τον πρώην πρωθυπουργό Γιτζάκ Ράμπιν, που υπέγραψε την ειρηνευτική συμφωνία στο Όσλο με τους Παλαιστίνιους και δολοφονήθηκε το 1995 από έναν υπερορθόδοξο Εβραίο στο Τελ Αβίβ.

Το ένατο άτομο συνελήφθη χθες και φέρεται να συμμετείχε στην εκστρατεία «μίσους» εναντίον του Άιζενκοτ, ο οποίος είχε ασκήσει πιέσεις για να λογοδοτήσει ενώπιον της δικαιοσύνης ο Αζάρια.

«Γκάντι, πρόσεχε. Ο Ράμπιν ψάχνει φίλο», φώναζαν δεκάδες υποστηρικτές του Αζάρια, μεταξύ αυτών και υπερορθρόδοξοι Εβραίοι, μετά την απόφαση του στρατοδικείου.

Ο Άιζενκοτ και το γενικό επιτελείο στρατού ήθελαν να προσαχθεί ενώπιον δικαστηρίου ο Αζάρια στο όνομα του σεβασμού από τον στρατό των ηθικών αξιών και παρά την υποστήριξη που έχαιρε ο στρατιώτης από την κοινή γνώμη και από πολιτικούς.

Xριστίνα Σούζη: «Πολικός αεροχείμμαρος γιοκ! Πολικές θερμοκρασίες γιοκ!» – H πρόγνωση της για τις επόμενες μέρες (video)

Σούζη

Xριστίνα Σούζη: «Πολικός αεροχείμμαρος γιοκ! Πολικές θερμοκρασίες γιοκ!» – H πρόγνωση της για τις επόμενες μέρες (video)

Η μετεωρολόγος του ΣΚΑΪ δεν συμφωνεί με τις προβλέψεις για πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και για…

Νίσυρος: Περισσότερα από 6 παιδιά κατήγγειλαν κακοποίηση – «Έπεσα σε παγίδα»…λέει ο αρχαιοφύλακας (Video)

2579781

Νίσυρος: Περισσότερα από 6 παιδιά κατήγγειλαν κακοποίηση – «Έπεσα σε παγίδα»…λέει ο αρχαιοφύλακας (Video)

«Ξεπεράστηκαν φόβοι και ντροπές και άρχισαν να μιλάνε» ανέφερε ο διευθυντής του Γυμνασίου – Λυκείου Νισύρου,…