Newsroom

Newsroom

Ισπανία: "Το τρένο της ελευθερίας" ενάντια στην απαγόρευση αμβλώσεων

Οργάνωση γυναικών που διαμαρτύρεται για την προώθηση εκ μέρους της κυβέρνησης ενός νομοσχεδίου που θα απαγορεύει πλήρως την άμβλωση στην Ισπανία,…

ektroseis

Οργάνωση γυναικών που διαμαρτύρεται για την προώθηση εκ μέρους της κυβέρνησης ενός νομοσχεδίου που θα απαγορεύει πλήρως την άμβλωση στην Ισπανία, αναχώρησε απόψε από το Χιχόν της Αστούριας για τη Μαδρίτη. Το “τρένο της ελευθερίας” στο οποίο επιβαίνουν οι γυναίκες πηγαίνει στη Μαδρίτη περνώντας από τη Βαγιαδολίδ, όπου ξεκινά σήμερα το συνέδριο του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος. Στόχος των γυναικών είναι “να πούμε στον συντηρητικό υπουργό (Δικαιοσύνης) Αλμπέρτο Ρουίθ Γκαγιαρδόν ότι δεν θέλουμε να πειράξει τον νόμο του 2010”, εξήγησε η Μπεγκόνια Πινέρο, η εκπρόσωπος της φεμινιστικής οργάνωσης “Αστούριες Λας Κομάδρες” που είχε την πρωτοβουλία αυτής της κινητοποίησης. 

Ο νόμος που είχε εγκρίνει η προηγούμενη κυβέρνηση, επιτρέπει την άμβλωση μέχρι τη 14η εβδομάδα της εγκυμοσύνης, χωρίς να απαιτείται από τη γυναίκα να δικαιολογήσει την απόφασή της. Επιτρέπεται επίσης η άμβλωση μέχρι την 22η εβδομάδα, εάν διαπιστωθεί ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο έμβρυο ή εάν κινδυνεύει η ζωή της μητέρας. 

“Εμείς οι γυναίκες είμαστε ελεύθερες και είμαστε ικανές να αποφασίζουμε πότε θέλουμε να γίνουμε μητέρες”, τόνισε η Πινέρο. Οι γυναίκες της Αστούριας θα ενωθούν με χιλιάδες άλλες που αναμένεται να φτάσουν στη Μαδρίτη αύριο το μεσημέρι απ’ όλη την Ισπανία αλλά και από τη Γαλλία και να διαδηλώσουν έξω από το κοινοβούλιο κατά του νέου νομοσχεδίου που απαγορεύει τις αμβλώσεις. Μια αντιπροσωπεία τους σχεδιάζει να παραδώσει στη Βουλή ένα μανιφέστο που τιτλοφορείται “Το δικαίωμα στην απόφαση: εγώ αποφασίζω”, εξήγησε η Πουί Θατόν του συλλογικού οργάνου “Η απόφαση μας καθιστά ελεύθερους”. 

“Η μητρότητα προστατεύεται από την πληροφόρηση, την εκπαίδευση, την υγεία για όλους, τους δίκαιους μισθούς και την αξιοπρεπή δουλειά”, γράφουν στο μανιφέστο τους. Διαδηλώσεις υπέρ του δικαιώματος των Ισπανίδων στην άμβλωση θα γίνουν αύριο και στη Γαλλία. 

Φεμινιστικές και αριστερές οργανώσεις σχεδιάζουν πορεία στην πρεσβεία της Ισπανίας στο Παρίσι και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε τουλάχιστον άλλες 30 πόλεις, όπως στο Μπορντό, τη Μασσαλία, το Στρασβούργο και την Τουλούζη. 

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ