Ισπανία: Τραγωδία με 13 νεκρούς μετανάστες στα Κανάρια Νησιά

Τουλάχιστον 13 μετανάστες πνίγηκαν σε ναυάγιο που σημειώθηκε ανοιχτά της νότιας ακτής στην Ισπανία, στην προσπάθειά τους να φτάσουν στα Κανάρια Νησιά.

metanastes

Τα πτώματα 13 Μαροκινών ανασύρθηκαν μετά τη βύθιση ενός σκάφους στα ανοιχτά της νότιας ακτής της χώρας ενώ προσπαθούσαν να φτάσουν στα Κανάρια Νησιά της Ισπανίας, ανέφεραν μαροκινά μέσα ενημέρωσης.

Οι 45 επιβάτες του σκάφους προσπαθούσαν να φτάσουν στην πόλη του νησιού Λας Πάλμας όταν το σκάφος τους χτύπησε σε βράχο και βυθίστηκε την Παρασκευή, «10 λεπτά μετά» από τον απόπλου του κοντά στην πόλη Μιρλεφτ, σύμφωνα με την Hespress.

Εικοσιτέσσερις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένας ανήλικος, διασώθηκαν από το νερό και το σώμα μιας γυναίκας ήταν μεταξύ εκείνων που ανασύρθηκαν, ανέφερε ο αραβόφωνος ιστότοπος.

Οκτώ από τους επιβάτες παραμένουν άφαντοι.

Το Γαλλικό Πρακτορείο επικοινώνησε με τις μαροκινές αρχές για να επιβεβαιώσει τους θανάτους, αλλά δεν έλαβε κανένα σχόλιο.

Η υπηρεσία ειδήσεων 2M του Μαρόκου ανέφερε ότι οι επιβάτες είχαν χρησιμοποιήσει μια φουσκωτή βάρκα η οποία γρήγορα «καταστράφηκε και τα θύματα βρέθηκαν στη μέση των κυμάτων».

Το πέρασμα με το σκάφος κόστισε μεταξύ 20.000 και 25.000 μαροκινά ντιρχάμ (1.900 έως 2.400 δολάρια), έγραψε η Hespress.

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της ισπανικής ομάδας ανθρωπίνων δικαιωμάτων Caminando Fronteras (Frontline Defenders), περισσότεροι από 11.200 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους ή χάθηκαν στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ισπανία από το 2018, κατά μέσο όρο έξι την ημέρα.

Μόνο η διαδρομή μεταξύ Μαρόκου και Καναρίων Νήσων «μετράει» περί τους 7.692 θανάτους.

Από τα τέλη του 2019, ο αριθμός των μεταναστών που επιχειρούν παράνομες διελεύσεις κατά μήκος της επικίνδυνης μεταναστευτικής οδού του Ατλαντικού έχει αυξηθεί καθώς οι περιπολίες στη Μεσόγειο έχουν ενταθεί.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Ισπανίας δήλωσε στις 15 Δεκεμβρίου ότι συνολικά 27.789 μετανάστες έφτασαν παράνομα στο ισπανικό έδαφος φέτος, συμπεριλαμβανομένων 15.742 αφίξεων στα Κανάρια Νησιά.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…