Ισπανία: Θεαματική απόδραση εμπόρου ναρκωτικών από νοσοκομείο

Oμάδα περίπου 20 ανθρώπων εισέβαλε χθες σε νοσοκομείο στη Νότια Ισπανία και «απελευθέρωσε» έμπορο ναρκωτικών τον οποίο φύλαγαν δύο αστυνομικοί, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν ούτε να αντισταθούν.

5a7b554a1dc524016f8b45c0

Οι δύο αστυνομικοί προτίμησαν να μην κάνουν χρήση του όπλου τους «παρά τη σοβαρότητα της κατάστασης προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να εκτυλιχθεί μια τραγωδία» εξήγησε η δημοτική αρχή της Λινέα, στην επαρχία Κάδιθ , κοντά στο Βράχο του Γιβραλτάρ.

Ο κρατούμενος είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο από την αστυνομία για να λάβει τις πρώτες βοήθειες, έπειτα από καταδίωξη με τις αρχές κι ενώ εκείνος επέβαινε σε μια μοτοσικλέτα.

Όμως, σύμφωνα με τον δήμαρχο, πολύ σύντομα εμφανίστηκε μια ομάδα 20 ανθρώπων, που εισέβαλε στο νοσοκομείο, τον πήρε και όλοι μαζί τράπηκαν σε φυγή με τα οχήματα που τους περίμεναν έξω.

Ο δήμαρχος της Λα Λινέα, Χουάν Φράνθο, καταγγέλλει συχνά την κατάσταση που επικρατεί στο τομέα της ασφάλειας σε αυτήν την πόλη των 65.000 κατοίκων, η οποία βρίσκεται σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από τον βρετανικό θύλακα του Γιβραλτάρ. Στην πόλη κυκλοφορούν ανενόχλητοι πολλοί έμποροι, μεταφέροντας τα φορτία κάνναβης που έχουν παραλάβει από το Μαρόκο.

«Ο εχθρός είναι πολύ ισχυρός και πρέπει να σκεφτούμε τη λήψη άλλων μέτρων» δήλωσε ο ίδιος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Tύπου.

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…