Η επίσκεψη της Μαρία-Κορίνα Ματσάδο στην Ισπανία συνοδεύτηκε από ένα διπλωματικό «όχι» καθώς αρνήθηκε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ, παρά το σχετικό αίτημα της ισπανικής κυβέρνησης. Η ίδια φέρεται να έκρινε τη χρονική συγκυρία «μη πρόσφορη», με τον Σάντσεθ να επιβεβαιώνει την άρνηση από πλευράς της.
Ο Ισπανός πρωθυπουργός, πάντως, επιχείρησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους, σημειώνοντας ότι «θα ήταν ευτυχής να τη συναντήσει οποτεδήποτε», προσθέτοντας ότι «οι πόρτες είναι ανοιχτές σε όλους τους ηγέτες »
Συναντήσεις με αντιπολίτευση
Την ίδια ώρα, το πρόγραμμά της περιλάμβανε σειρά επαφών με την ισπανική δεξιά και ακροδεξιά. Νωρίτερα συναντήθηκε με τον επικεφαλής του Λαϊκού Κόμματος Αλβέρτο Νούνιεθ Φεϊχόο, ενώ ακολούθησε κοινή παρουσία με τον ηγέτη του Vox Σαντιάγο Αμπασκάλ.
Για το Σάββατο έχει προγραμματιστεί η υποδοχή της από την περιφερειάρχη Μαδρίτης Ισαμπέλ Ντίας Αγιούσο, η οποία θα της απονείμει το χρυσό μετάλλιο της αυτόνομης κοινότητας. Παράλληλα, ο δήμαρχος της ισπανικής πρωτεύουσας Χοσέ-Λουίς Μαρτίνεθ-Αλμέιδα αναμένεται να της παραδώσει «τα κλειδιά της πόλης», σε εκδήλωση με υποστηρικτές της βενεζουελάνικης αντιπολίτευσης.
Διεθνείς επαφές και δηλώσεις
Η Ματσάδο έχει ήδη πραγματοποιήσει κύκλο διεθνών επαφών, μεταξύ άλλων με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, επιδιώκοντας ενίσχυση του ρόλου της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας στις εξελίξεις για το μέλλον της χώρας.
Η άρνηση της Ματσάδο να συναντηθεί με οποιοδήποτε μέλος της αριστερής κυβέρνησης συνασπισμού της Ισπανίας έρχεται σε ισχυρή συμβολική αντίστιξη, με τις προγραμματισμένες συναντήσεις της με την δεξιά αντιπολίτευση της χώρας.
Διαβάστε επίσης:
Tα σχόλια στο site έχουν απενεργοποιηθεί. Μπορείτε να σχολιάζετε μέσα από την επίσημη σελίδα στο Facebook
Σχόλια