Newsroom

Newsroom

"Η ισπανική οικονομία ατμομηχανή της ευρωζώνης"

Στην εκτίμηση ότι η Ισπανική οικονομία θα μπορούσε να γίνει η ατμομηχανή της Ευρωζώνης προέβη σήμερα ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο…

Στην εκτίμηση ότι η Ισπανική οικονομία θα μπορούσε να γίνει η ατμομηχανή της Ευρωζώνης προέβη σήμερα ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος δήλωσε πως αν και η κρίση στη χώρα του ανήκει στο παρελθόν, δεν ισχύει το ίδιο και με τις συνέπειές της.

Η δήλωση τη Ραχόι έγινε κατά την τελετή υπογραφής μιας συμφωνίας με τα ισπανικά συνδικάτα για τη χορήγηση ενός νέου επιδόματος στους μακροχρόνια ανέργους.
«Η οικονομική ανάκαμψη δεν θα έχει ολοκληρωθεί παρά μόνο όταν φτάσει σε κάθε σπίτι, σε κάθε άνθρωπο που δεν έχει εργασία και όταν θα είναι ορατή στο πορτοφόλι κάθε Ισπανού» είπε ο Ισπανός πρωθυπουργός.

Ο ίδιος τόνισε ότι το ΑΕΠ της Ισπανίας αναμένεται ότι θα αυξηθεί κατά 1,3% φέτος, όταν το 2012 είχε υποχωρήσει κατά 1,2%, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι το 2015 η αύξηση θα είναι πιθανότατα μεγαλύτερη από 2%. «Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα μετέτρεπε την Ισπανία σε “ατμομηχανή” της Ευρώπης, σε μια περίοδο που οι άλλες μεγάλες οικονομίες υποφέρουν» είπε.

Ωστόσο, η τέταρτη οικονομία της Ευρωζώνης μαστίζεται από την ανεργία. Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής το ποσοστό ανεργίας ανήλθε κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους στο 23,67% του ενεργού πληθυσμού και αναμένεται ότι θα υποχωρήσει στο 22,2% στα τέλη του 2015.

Με το νέο επίδομα που εγκρίθηκε σήμερα, η κυβέρνηση σχεδιάζει να στηρίξει τους μακροχρόνια ανέργους που δεν έχουν κανένα άλλο εισόδημα και δεν δικαιούνται πλέον επιδόματα εδώ και τουλάχιστον έξι μήνες Αφορά περίπου 450.000 ανθρώπους οι οποίοι από την 1η Ιανουαρίου και για έξι μήνες θα λαμβάνουν μηνιαίως το ποσό των 426 ευρώ.

Παρ’ ότι οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση του επιδόματος θεωρούνται αυστηρές, τα συνδικάτα καλωσόρισαν το μέτρο, μια από τις ελάχιστες πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει μέχρι σήμερα η κεντροδεξιά κυβέρνηση του Λαϊκού Κόμματος (PP). Τα συνδικάτα εκτιμούν ότι το συνολικό κόστος του σχεδίου αυτού θα ανέλθει στο 1,2 δισ. ευρώ.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Μαρούσι: Άγρια συμπλοκή με πυροβολισμούς έξω από νυχτερινό κέντρο – Ένας νεκρός και ένας τραυματίας (video)

9 12

Μαρούσι: Άγρια συμπλοκή με πυροβολισμούς έξω από νυχτερινό κέντρο – Ένας νεκρός και ένας τραυματίας (video)

Νεκρός ένας 21χρονος, σοβαρά τραυματισμένος ένας 23χρονος

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…