Ισπανία: Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους της Μαδρίτης κατά της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ

Χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν σήμερα στους δρόμους της Μαδρίτης για να διαμαρτυρηθούν κατά της διοργάνωσης της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην ισπανική πρωτεύουσα την επόμενη εβδομάδα.

AP21079790723684

Φωνάζοντας «Όχι στον πόλεμο» και αποκαλώντας την κυβέρνηση της Ισπανίας «ιμπεριαλιστική», οι διαδηλωτές, κυρίως από την άκρα αριστερά του πολιτικού φάσματος, πραγματοποίησαν πορεία μέσω της λεωφόρου Paseo del Prado.

Οι διοργανωτές υποστήριξαν ότι 5.000 άτομα συμμετείχαν στην πορεία, αλλά οι αρχές στη Μαδρίτη έκαναν λόγο για 2.200 διαδηλωτές.

Η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ θα διαρκέσει από την Τρίτη έως την Πέμπτη, με τις συνομιλίες να αναμένεται να επικεντρωθούν στην απάντηση του ΝΑΤΟ στον πόλεμο στην Ουκρανία και στα αιτήματα της Φινλανδίας και της Σουηδίας για ένταξη στη συμμαχία.

Η φετινή σύνοδος κορυφής θα αποκτήσει περαιτέρω ιστορική σημασία επειδή η συμμαχία θα υιοθετήσει τη νέα στρατηγική της αντίληψη, η οποία θα καθορίζει τον σκοπό και τα σχέδια του ΝΑΤΟ για την επόμενη δεκαετία.

«Είμαστε σε καλό δρόμο να έχουμε μια πραγματικά ιστορική και μεταμορφωτική σύνοδο κορυφής στη Μαδρίτη», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξή την Παρασκευή. «Αντιμετωπίζουμε έναν επικίνδυνο, πιο ανταγωνιστικό κόσμο και επομένως είναι εξαιρετικά σημαντικό όλοι οι σύμμαχοι να ενωθούν και να λάβουν σημαντικές αποφάσεις στη Μαδρίτη».

Πληροφορίες από elpais.com και thepressproject.gr

 

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…