Ισπανία: Δημοσκοπήσεις δίνουν στους Podemos και τους συμμάχους τους την δεύτερη θέση

Τη δεύτερη θέση στις δημοσκοπήσεις, εν όψει των βουλευτικών εκλογών της 26ης Ιουνίου, κερδίζει ξεκάθαρα η αριστερή συμμαχία την οποία έχουν συνάψει το κίνημα κατά της λιτότητας Podemos και η Ενωμένη Αριστερά.

5759561b1dc524000c8b462f

Οι Unidos Podemos («Ενωμένοι Μπορούμε») λαμβάνουν 25,6% και 88 έως 92 έδρες στην ισπανική κάτω Βουλή, σε σύνολο 350 εδρών. Στις εκλογές του Δεκεμβρίου του 2015, το Podemos και η Ενωμένη Αριστερά εξασφάλισαν συνολικά 71 έδρες.

Το κεντροδεξιό Λαϊκό Κόμμα του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι εμφανίζεται και πάλι να κατακτά την πρώτη θέση με 29,2% και 118 – 121 έδρες, ελάχιστα λιγότερες απ’ όσες είχε κατακτήσει τον Δεκέμβριο και μακριά από τις 176 που χρειάζεται για αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Ισπανίας πέφτει στην τρίτη θέση με 21,2% και 78 – 80 έδρες, σε σχέσηγ με τις 90 του Δεκεμβρίου, ενώ οι κεντρώοι – φιλελεύθεροι Ciudadanos μένουν τέταρτοι με 14,6%, κερδίζοντας 38 – 39 έδρες, ενώ τον Δεκέμβριο είχαν κερδίσει 40.

Πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι το αποτέλεσμα θα αναγκάσει τους Σοσιαλιστές να προσχωρήσουν σε μεγάλο συνασπισμό με την Κεντροδεξιά ή να γίνουν ο μικρός εταίρος των Podemos σε κεντροαριστερή – αριστερή κυβέρνηση, επιλογές τις οποίες ο ηγέτης τους, Πέδρο Σάντσεθ, έχει αποκλείσει.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…