Ισόβια σε 45χρονο για δολοφονία συγκρατούμενού του στις φυλακές Νιγρίτας

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο κατά πλειοψηφία, για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό.

φυλακή

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε 45χρονος έγκλειστος στις φυλακές, καθώς κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία 36χρονου συγκρατούμενού του στις φυλακές της Νιγρίτας Σερρών, τον Ιούλιο του 2019.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το thestival.gr το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο κατά πλειοψηφία, για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό.

Στο εδώλιο του ίδιου δικαστηρίου κάθισε, επίσης, 39χρονος που κρατούνταν στο ίδιο κελί και κατηγορούνταν για συνέργεια στην ανθρωποκτονία. Το δικαστήριο τον αθώωσε για τη δολοφονία αλλά τον έκρινε ένοχο για ένα πλημμέλημα, επειδή δεν ειδοποίησε τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους προκειμένου να προστρέξουν στο κελί για να σωθεί η ζωή του συγκρατούμενού του (παύθηκε η δίωξη στο πλαίσιο διάταξης για την αποσυμφόρηση των δικαστηρίων).

Σύμφωνα με τη δικογραφία, το θανατηφόρο επεισόδιο προκλήθηκε κατόπιν διένεξης για ασήμαντη αφορμή. Όπως προέκυψε από τα ιατροδικαστικά ευρήματα, ο 36χρονος, υπήκοος Γεωργίας, βρέθηκε στραγγαλισμένος, φέροντας 58 καίρια χτυπήματα σε διάφορα σημεία του σώματος.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…