Ισόβια ο Στεφανάκης και 5 έτη η Μπλάχα

cover
NewsRoom 19/06/2014 | 17:35

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο Βαγγέλης Στεφανάκης για τον άγριο ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου της 23χρονης Φαίης Μπλάχα, τον περασμένο Απρίλιο στη Ν. Μάκρη και σε 5 χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε η αδελφή της Μαριαλένα για ψευδορκία και υπόθαλψη εγκληματία. Από το δικαστήριο απορρίφθηκε η οποιαδήποτε αναγνώριση ελαφρυντικών, κατά την οριστικοποίηση της απόφασης.

Ωστόσο, το δικαστήριο έδωσε τριετή αναστολή στην ποινή της αδερφής της άτυχης Φαίης, με τον όρο να εμφανίζεται υποχρεωτικά μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της, ενώ ο φίλος του Στεφανάκη, Βικ Σαρέλ καταδικάστηκε σε δώδεκα μήνες ποινή φυλάκισης με τριετή αναστολή. Στην περίπτωση του τελευταίου αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου. 

Νωρίτερα, η εισαγγελέας είχε προτείνει να καταδικασθεί σε ισόβια κάθειρξη ο Βαγγέλης Στεφανάκης και σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών η Μαριαλένα Μπλάχα. Συγκεκριμένα, τρία χρόνια για ψευδορκία στις αρχές και ένα χρόνο για υπόθαλψη εγκληματία.

Στην πρότασή της η εισαγγελέας ήταν καταπέλτης καθώς ανέφερε ότι ο Βαγγέλης Στεφανάκης δεν ένιωσε ποτέ συναισθηματικό έρωτα για την αδικοχαμένη Φαίη, ότι τον ενδιέφερε μόνο ο εαυτός του και ότι ήταν γοητευμένος που ήταν το "Μήλον Της Έριδος" για τις δύο αδερφές.

Αναφερόμενη στα χτυπήματα που δέχτηκε η άτυχη κοπέλα στο κεφάλι της από τον κατηγορούμενο η εισαγγελέας είπε ότι αυτά ήταν ακαριαία και ότι προκάλεσαν τον εγκεφαλικό της θάνατο και πως το θύμα δεν είχε την παραμικρή δυνατότητα να αμυνθεί.