Ισοπέδωσε την Κινέτα ο «Γηρυόνης» – Μεγάλες καταστροφές, κινδύνευσαν άνθρωποι (photos)

Δραματικές στιγμές που θυμίζουν την μεγάλη καταστροφή στην Μάνδρα 

4963404

Στο έλεος της κακοκαιρίας «Γηρυόνης» βρέθηκε η Κινέτα. Ευτυχώς, δεν υπήρξαν νεκροί, όμως η καταστροφή που αφήνουν πίσω τους τα καιρικά φαινόμενα είναι ανυπολόγιστη.

Άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στα σπίτια τους, κινδύνευσαν ζωές, αυτοκίνητα που έχουν κολλήσει πάνω δέντρα, πλημμυρισμένα σπίτια, οι ορμητικοί χείμαρροι έχουν παρασύρει ογκώδη υλικά, κορμούς δέντρων και τόνους λάσπης.

Συνολικά στην Κινέτα από τις 48 κλήσεις που δέχτηκε η Πυροσβεστική για άντληση υδάτων και τις 40 για παροχές βοήθειας και απομακρύνσεις ατόμων από τα οχήματά τους και τις οικίες τους σε ασφαλές σημείο, τρία περιστατικά εξελίχτηκαν σε επιχειρήσεις διάσωσης με ευτυχές αποτέλεσμα.

Το πιο επικίνδυνο περιστατικό σημειώθηκε σε υπόγεια οικία επί της οδού Ύδρας στην Κινέτα, όπου το φαινόμενο έπιασε στον ύπνο μία οικογένεια, ένα νεαρό ζευγάρι με την μόλις 5 ετών κόρη τους. Εντελώς ξαφνικά κατέβηκε με ορμή από το βουνό ένας χείμαρρος με τεράστιες ποσότητες νερού, πέτρες και κορμούς δέντρων και έφραξε την πόρτα του σπιτιού τους, ενώ στα παράθυρα είχαν κάγκελα και δεν μπορούσαν να βγουν έξω. Το σπίτι πλημμύρισε μέσα σε δευτερόλεπτα και μόλις που πρόλαβαν οι γονείς να καλέσουν την Πυροσβεστική.

Με εντολή του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη έχουν μεταβεί στην περιοχή δύο συνεργεία της Περιφέρειας για την καταγραφή των ζημιών στις επιχειρήσεις. Περισσότερα από 20 βαρέων τύπου μηχανήματα μαζί με αυτά του δήμου Μεγαρέων επιχειρούν για την αποκατάσταση των υποδομών και τυχόν απεγκλωβισμούς.

Παράλληλα, μηχανήματα έργου της Περιφέρειας και των ΟΤΑ πραγματοποιούν ενέργειες για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας που έχει διακοπεί στη νέα εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου (Ολυμπία οδό), στο ύψος της Κινέττας και ειδικότερα από τον σταθμό των διοδίων Ελευσίνας έως τον Ισθμό και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στην παλαιά εθνική οδό, λόγω συσσώρευσης υδάτων και φερτών υλικών.

kineta1kineta2

 

 

Ανασχηματισμός: Ο Μητσοτάκης έβαλε στο νέο κυβερνητικό σχήμα στελέχη που είχαν καταψηφίσει τον γάμο των ομόφυλων

ανασχηματισμός

Ανασχηματισμός: Ο Μητσοτάκης έβαλε στο νέο κυβερνητικό σχήμα στελέχη που είχαν καταψηφίσει τον γάμο των ομόφυλων

Όχι το μήνυμα των ευρωεκλογών κατάλαβε ο Μητσοτάκης, αλλά έκανε και ανασχηματισμό στο πόδι...