Newsroom

Newsroom

Ισοπαλία σε νέα δημοσκόπηση, αλλά η παράσταση νίκης κι όχι μόνο δείχνει ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για το «Ποντίκι» δείχνει ισοπαλία ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ. Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου με…

kalpes 9

Δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για το «Ποντίκι» δείχνει ισοπαλία ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ. Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ εμφανίζουν απόλυτη ισοψηφία συγκεντρώνοντας από 28%, η Χρυσή Αυγή 7%, το ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 6,5%, το Ποτάμι και το ΚΚΕ ισοψηφούν με 5,5%, η Λαϊκή Ενότητα ακολουθεί με 4%, ενώ η Ένωση Κεντρώων συγκεντρώνει 3.5%. Εκτός Βουλής μένουν οι ΑΝΕΛΛ, ενώ το ποσοστό για Αναποφάσιστους/ΔΑ είναι στο 7%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συσπείρωση της ΝΔ βρίσκεται στο 79% ενώ του ΣΥΡΙΖΑ χαμηλά, στο 57%, με μεγάλο περιθώριο αύξησης μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου.

Στην ερώτηση, εξάλλου, “Ποιος είναι καταλληλότερος για Πρωθυπουργός” ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 35% και προηγείται με 2 μονάδες από τον αντίπαλό του, Βαγγέλη Μεϊμαράκη που βρίσκεται στο 33%.

Στην Παράσταση Νίκης, επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει ευρύ προβάδισμα με 11 μονάδες. Συγκεκριμένα, το 49% του δείγματος πιστεύει ότι το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα θα κερδίσει τις εκλογές, ενώ το 38% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι το βράδυ της Κυριακής θα έχουμε εκλογική νίκη της ΝΔ.

Ο Αλέξης Τσίπρας προηγείται και στην ερώτηση “Ποιος μπορεί να εφαρμόσει το Μνημόνιο επιτυγχάνοντας περισσότερες ελαφρύνσεις για την ελληνική κοινωνία” συγκεντρώνοντας ποσοστό 35%.Τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη επιλέγει στην ίδια ερώτηση το 31% του δείγματος, ενώ το 30% πιστεύει ότι κανένας δεν μπορεί να επιτύχει ελαφρύνσεις στην εφαρμογή της συμφωνίας.