Ισοφάρισε τη σειρά ο ΠΑΟ, ο πρωταθλητής κρίνεται την Τετάρτη

[…]

osfp 13

Ο Ολυμπιακός ετοιμαζόταν για φιέστα τίτλου, αλλά ο ψυχωμένος Παναθηναϊκός έκανε διπλό στο ΣΕΦ (67-65), πήρε ξανά το πλεονέκτημα έδρας και την Τετάρτη έχει την ευκαιρία στο ΟΑΚΑ να κατακτήσει και το εφετινό πρωτάθλημα. Μεγάλο παιχνίδι από τους «πράσινους».

Θα περίμενε κανείς ότι ο Ολυμπιακός, ως γηπεδούχος, θα έβαζε τα δικά του θέλω στο παιχνίδι αλλά ο Παναθηναϊκός το απαγόρευσε. Παίζοντας ιδιαίτερα αποτελεσματική άμυνα (ακόμα και στις αλλαγές) οι πράσινοι έδωσα από την αρχή στίγμα ότι θα πωλούσαν ακριβά το τομάρι τους. Ο Διαμαντίδης διάβαζε έξοχα την άδεια (στη ρακέτα) αντίπαλη άμυνα και ο Παναθηναϊκός οικοδόμησε μία καλή διαφορά (14-17, 16-25, 17-30).

Επιπλέον, ο Φραγκίσκος Αλβέρτης ευτύχησε να πάρει σκορ και ενέργεια από τον Γιάνκοβιτς που έπαιξε με θάρρος και δύναμη πετυχαίνοντας 8 πολύτιμους πόντους σε 6 λεπτά στο πρώτο ημίχρονο. Στον αντίποδα ο Ολυμπιακός είχε φοβερά προβλήματα, απέτυχε να σκοράρει έξω από το τρίποντο και έπαιρνε βοήθειες από το σκορ μόνο από τις προσπάθειες του Ντάνστον και το περιφερειακό σουτ του Περπέρογλου. Ο Σπανούλης τελείωσε το ημίχρονο μόλις μ’ έναν πόντο.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός βρήκε τον τρόπο να μπει στο ματς και αυτός δεν ήταν άλλος από τη γρήγορη κυκλοφορίας της μπάλας και τα ανοιχτά σουτ του Λοτζέσκι που βρήκαν στόχο. Η διαφορά έπεσε προσωρινά στους 6 (43-49) αλλά μετά το τάιμ άουτ του Αλβέρτη ο Παναθηναϊκός επέστρεψε δριμύτερος για να σφίξει την άμυνά του, να κατεβάσει το τέμπο και να βάλει δύο μεγάλα τρίποντα με Φώτση και Διαμαντίδη (45-57).

Αυτό ήταν και το σημείο-κλειδί του αγώνα. Με την τριανδρία των Σπανούλη, Πρίντεζη και Περπέρογλου να παραμένουν εκτός κλίματος ο αγώνας, ο Παναθηναϊκός αισθάνθηκε ασφάλεια στην άμυνα, στοιχείο που του χάρισε αυτοπεποίθηση και στην επίθεση. Ο Λάσμε με δύο σουτ από τα πέντε μέτρα έγραψε το 51-63 (από 51-59), ο Λοτζέσκι εν συνεχεία έκανε ένα κρίσιμο λάθος όταν η διαφορά είχε κατέβει στους 8 (58-66), ωστόσο ο Ολυμπιακός βρήκε το δρόμο να επιστρέψει με τις καλές συνεργασίες των κοντών με τον Ντάνστον (63-66).

Ο Σλούκας μείωσε και άλλο (65-66 στα 8 δεύτερα), ο Λάσμε αστόχησε στις βολές (στα 2,5 δευτερόλεπτα) και στο φινάλε ο Σπανούλης βρήκε σίδερο στην προσπάθεια για την ισοφάριση αφού το σκορ είχε γίνει 65-67.

Πηγή: contra.gr

Σοκάρει η Δάφνη Λαμπρόγιαννη: «Βρέθηκα λίγο πριν φάω ξύλο, δεν αντέχω να βιώσω ξανά τέτοια βία»

Σοκάρει η Δάφνη Λαμπρόγιαννη: «Βρέθηκα λίγο πριν φάω ξύλο, δεν αντέχω να βιώσω ξανά τέτοια βία»

«Πολλές φορές υπάρχει μια βουβή βία, η οποία ενίοτε είναι χειρότερη από αυτήν που εκφράζεται»,…

H Johnson & Johnson δίνει 6,5 δισ. δολάρια για να βάλει τέλος στις αγωγές για το πιθανώς καρκινογόνο ταλκ της

H Johnson & Johnson δίνει 6,5 δισ. δολάρια για να βάλει τέλος στις αγωγές για το πιθανώς καρκινογόνο ταλκ της

Η εταιρεία αποδέχεται να πληρώσει κάπου 6,475 δισεκατομμύρια δολάρια σε διάστημα 25 ετών για να…

Άγρια καταστολή στα αμερικανικά πανεπιστήμια σε βάρος των διαδηλωτών υπέρ της Παλαιστίνης

Άγρια καταστολή στα αμερικανικά πανεπιστήμια σε βάρος των διαδηλωτών υπέρ της Παλαιστίνης

Εκατοντάδες συλλήψεις στη Νέα Υόρκη -Η αστυνομία διέλυσε καταυλισμό διαδηλωτών στο πανεπιστήμιο του Τέξας