Ισοφάρισε τη σειρά ο ΠΑΟ, ο πρωταθλητής κρίνεται την Τετάρτη

Ο Ολυμπιακός ετοιμαζόταν για φιέστα τίτλου, αλλά ο ψυχωμένος Παναθηναϊκός έκανε διπλό στο ΣΕΦ (67-65), πήρε ξανά το πλεονέκτημα έδρας…

osfp 13

Ο Ολυμπιακός ετοιμαζόταν για φιέστα τίτλου, αλλά ο ψυχωμένος Παναθηναϊκός έκανε διπλό στο ΣΕΦ (67-65), πήρε ξανά το πλεονέκτημα έδρας και την Τετάρτη έχει την ευκαιρία στο ΟΑΚΑ να κατακτήσει και το εφετινό πρωτάθλημα. Μεγάλο παιχνίδι από τους «πράσινους».

Θα περίμενε κανείς ότι ο Ολυμπιακός, ως γηπεδούχος, θα έβαζε τα δικά του θέλω στο παιχνίδι αλλά ο Παναθηναϊκός το απαγόρευσε. Παίζοντας ιδιαίτερα αποτελεσματική άμυνα (ακόμα και στις αλλαγές) οι πράσινοι έδωσα από την αρχή στίγμα ότι θα πωλούσαν ακριβά το τομάρι τους. Ο Διαμαντίδης διάβαζε έξοχα την άδεια (στη ρακέτα) αντίπαλη άμυνα και ο Παναθηναϊκός οικοδόμησε μία καλή διαφορά (14-17, 16-25, 17-30).

Επιπλέον, ο Φραγκίσκος Αλβέρτης ευτύχησε να πάρει σκορ και ενέργεια από τον Γιάνκοβιτς που έπαιξε με θάρρος και δύναμη πετυχαίνοντας 8 πολύτιμους πόντους σε 6 λεπτά στο πρώτο ημίχρονο. Στον αντίποδα ο Ολυμπιακός είχε φοβερά προβλήματα, απέτυχε να σκοράρει έξω από το τρίποντο και έπαιρνε βοήθειες από το σκορ μόνο από τις προσπάθειες του Ντάνστον και το περιφερειακό σουτ του Περπέρογλου. Ο Σπανούλης τελείωσε το ημίχρονο μόλις μ’ έναν πόντο.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός βρήκε τον τρόπο να μπει στο ματς και αυτός δεν ήταν άλλος από τη γρήγορη κυκλοφορίας της μπάλας και τα ανοιχτά σουτ του Λοτζέσκι που βρήκαν στόχο. Η διαφορά έπεσε προσωρινά στους 6 (43-49) αλλά μετά το τάιμ άουτ του Αλβέρτη ο Παναθηναϊκός επέστρεψε δριμύτερος για να σφίξει την άμυνά του, να κατεβάσει το τέμπο και να βάλει δύο μεγάλα τρίποντα με Φώτση και Διαμαντίδη (45-57).

Αυτό ήταν και το σημείο-κλειδί του αγώνα. Με την τριανδρία των Σπανούλη, Πρίντεζη και Περπέρογλου να παραμένουν εκτός κλίματος ο αγώνας, ο Παναθηναϊκός αισθάνθηκε ασφάλεια στην άμυνα, στοιχείο που του χάρισε αυτοπεποίθηση και στην επίθεση. Ο Λάσμε με δύο σουτ από τα πέντε μέτρα έγραψε το 51-63 (από 51-59), ο Λοτζέσκι εν συνεχεία έκανε ένα κρίσιμο λάθος όταν η διαφορά είχε κατέβει στους 8 (58-66), ωστόσο ο Ολυμπιακός βρήκε το δρόμο να επιστρέψει με τις καλές συνεργασίες των κοντών με τον Ντάνστον (63-66).

Ο Σλούκας μείωσε και άλλο (65-66 στα 8 δεύτερα), ο Λάσμε αστόχησε στις βολές (στα 2,5 δευτερόλεπτα) και στο φινάλε ο Σπανούλης βρήκε σίδερο στην προσπάθεια για την ισοφάριση αφού το σκορ είχε γίνει 65-67.

Πηγή: contra.gr

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…