Ισόβια στον αγγειοχειρουργό για τη δολοφονία της 36χρονης μεσίτριας

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο 39χρονος ειδικευόμενος αγγειοχειρουργός, ο οποίος κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος για τη δολοφονία της 36χρονης μεσίτριας, η οποία εξαφανίστηκε τον περσινό Απρίλιο ύστερα από επίσκεψή της στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και βρέθηκε νεκρή σε γκρεμό στο Παλιούρι Χαλκιδικής.

5ad5d9e61dc524c26c8b456f

Οι δικαστές του Πρωτοβάθμιου Κακουργιοδικείου τον έκριναν ομόφωνα ένοχο για «ανθρωποκτονία, τελεσθείσα διά παραλείψεως, με ενδεχόμενο δόλο» και «περιύβριση νεκρού», καθώς δεν πείστηκαν από τον ισχυρισμό του ότι ο θάνατος της άτυχης γυναίκας ήταν αποτέλεσμα ιατρικού λάθους. 

Επιπλέον, το δικαστήριο αποφάσισε κατά πλειοψηφία (5-2 ψήφους) να μην του χορηγήσει ελαφρυντικό, επιβάλλοντας τελικά την ποινή της ισόβιας κάθειρξης (για την ανθρωποκτονία) και επιπλέον φυλάκιση δύο ετών (για την περιύβριση νεκρού). Ανέκφραστος και με σκυμμένο το κεφάλι, ο κατηγορούμενος γιατρός άκουσε την ετυμηγορία και μετά το πέρας της διαδικασίας πήρε τον δρόμο για τις φυλακές.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η γεωργιανής καταγωγής γυναίκα, μητέρα τριών παιδιών, είχε επισκεφθεί το «Ιπποκράτειο» σε ημέρα γενικής εφημερίας για να υποβληθεί σε θεραπεία αφαίρεσης κιρσών από τα πόδια. Αφού ο 39χρονος την οδήγησε σε εγκαταλελειμμένο χώρο του νοσοκομείου, της χορήγησε δύο ισχυρά αναισθητικά φάρμακα, τα οποία, σύμφωνα με τους περισσότερους μάρτυρες της δίκης, δεν ήταν απαραίτητα για τέτοιου είδους επεμβάσεις. Αυτά τα αναισθητικά, όπως επισημάνθηκε κατά την εισαγγελική πρόταση, προκάλεσαν στη γυναίκα άπνοια και αναπνευστική καταστολή με συνέπεια να επέλθει ο θάνατός της.

Στη συνέχεια, ο κατηγορούμενος «φόρτωσε» την 36χρονη στο αυτοκίνητό του και την οδήγησε στη Χαλκιδική, πετώντας το πτώμα της σε απόκρημνη περιοχή, όπου βρέθηκε τα επόμενα 24ωρα σε κατάσταση αποσύνθεσης. Η Αστυνομία από την πρώτη στιγμή τον «στοχοποίησε», καθώς ήταν ο τελευταίος που εμφανιζόταν να έχει επικοινωνία μαζί της. Δεν ήταν -όμως- μόνο οι τηλεφωνικές επικοινωνίες που τον «πρόδωσαν» αλλά και το gps στη συσκευή του κινητού του τηλεφώνου, το οποίο αποτύπωνε όλη η διαδρομή που ακολούθησε από τη Θεσσαλονίκη προς τη Χαλκιδική, ενώ -επιπλέον- στο αυτοκίνητό του βρέθηκε βιολογικό υλικό της θανούσας.

Τι είχε πει ο αγγειοχειρουργός στην κατάθεσή του

Ο αγγειοχειρουργός του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης υποστήριξε κατά τη διάρκεια της απολογίας του ότι υπερεκτίμησε τις δυνάμεις του και ζήτησε συγγνώμη από τον σύζυγο της κοπέλας.

Ισχυρίστηκε πως όλα συνέβησαν επειδή τα «έχασε» ενώ αιτιολόγησε τις κινήσεις του αμέσως μετά το θάνατο της 36χρονης λέγοντας:

«Δεν μπορούσα να αποδεχθώ αυτό που έγινε. Ήταν σαν να έπεσε μια πέτρα στο κεφάλι μου. Ήμουν άλλος άνθρωπος δεν αναγνώριζα τον εαυτό μου».

Περιγράφοντας όσα συνέβησαν την ημέρα της προγραμματισμένης θεραπείας για τους κιρσούς της μεσίτριας, ανέφερε πως την οδήγησε σε κλειστή αίθουσα της γυναικολογικής κλινικής, αρνούμενος ότι ήταν γιαπί. Αποδέχτηκε όμως πως είχε τι κλειδί μόνον αυτός. Είπε πως η σκληροθεραπεία είναι επέμβαση ρουτίνας.

 


Ο ίδιος χρησιμοποίησε μέθη, μια πρακτική που ακολουθούσαν όλοι στην κλινική χωρίς την παρουσία αναισθησιολόγου, παραδεχόμενος πάντως ότι ήταν παράτυπο.

«Όταν την είδα ότι χάθηκε προσπάθησα να την επαναφέρω. Δεν τα κατάφερα. Τότε κατέρρευσα. Έπεσα στο έδαφος. Δεν μπορούσα να αποδεχθώ ότι είχε γίνει», είπε.

Κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων προς τον 39χρονο αγγειοχειρουργό η εισαγγελέας του δικαστηρίου επισήμανε πως κάλλιστα θα μπορούσαν να θεωρηθούν οι κινήσεις του μεθοδευμένες για να μην ενοχοποιηθεί.

«Στείλατε ψεύτικο μήνυμα στην Ντιάνα για να δείξετε ότι δεν πήγε στο νοσοκομείο, εξαφανίσατε το πτώμα σε σημείο που από τύχη βρέθηκε ύστερα από μέρες από τους αστυνομικούς. Όλες αυτές οι κινήσεις δείχνουν μεθοδικότητα και όχι πανικό», είπε.

«Ήταν πανικός. Θα ήταν απλό να φωνάξω τους αναισθησιολόγους και να είχε τελειώσει χωρίς να κατηγορηθώ», απάντησε ο αγγειοχειρουργός.

Κάμαλα Χάρις: Σχεδόν σίγουρη η υποψηφιότητά της – «Θα νικήσουμε τον απατεώνα Τραμπ»

AP24204589419288

Κάμαλα Χάρις: Σχεδόν σίγουρη η υποψηφιότητά της – «Θα νικήσουμε τον απατεώνα Τραμπ»

Οι προτεραιότητες που θα βάλει στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας της η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ