Ισόβια για τον πατέρα της Αννυς και τον φίλο του

Ισόβια κάθειρξη στον πατέρα της τετράχρονης Άννυ, Σάββα Μπακαρτζίεβ και στο φίλο του Νικολάι Αχμέντοφ, επέβαλε το Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο για ανθρωποκτονία.

NewsRoom 11/10/2016 | 17:40

Στη μητέρα του παιδιού, Δημήτρηνα Μπορίσοβα επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 6 ετών, που αποτελεί και την ελάχιστη δυνατή ποινή για την κακουργηματική εκθεση ενηλίκου ανηλίκου.

Στους δύο άνδρες επίσης, επηβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών και 6 μηνών και 3 ετών, αντιστοίχως.

H έφεση κρίθηκε ότι δεν θα εχει ανασταλτικό αποτέλεσμα για τους δύο καταδικασθέντες για την ανθρωποκτονία.

Αναφορικά με τη μητέρα της μικρής Άννυς, το δικαστήρο έκρινε η απόφαση να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα καθε μήνα και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Ένοχος κρίθηκε και ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος στη Μιχαήλ Βόδα για ψευδορκία, ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών.

Νωρίτερα η εισαγγελέας της έδρας, Μαρία Δημητριάδου, στην αγόρευσή της επί των ελαφρυντικών, πρότεινε να μην δοθεί κανένα στους Σάββας και Νικολάι που καταδικάστηκαν για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας.

«Και οι δυο εκδίδονται επί χρημασι με ομόφυλους τους και δεν ασκησαν ποτέ ένα επάγγελμα στη ζωή τους. Πώς να προτείνω το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου; Να πω οτι ασκούσαν έργο προσφοράς; Ειναι αμετανόητοι, ψυχροί, ψύχραιμοι και εκτέλεσαν ψυχρά την πράξη», επεσήμανε η εισαγγελική λειτουργός.

Για τη Δημήτρηνα Μπορίσοβα, μητέρα της μικρής Άννυς, για την οποία είχε ζητήσει να κριθεί αθώα σε αντίθεση με την τελική κρίση του δικαστηρίου, ζήτησε να της αναγνωριστεί το ελαφρυντικό των μη ταπεινών αιτίων. Όπως ανέφερε: «ζητάω να δεχθεί το δικαστήριο ότι εκείνη έφυγε στη Γερμανία για να φτιάξει το μέλλον το δικό της και της οικογένειάς της».