Newsroom

Newsroom

Ισόβια για το τετραπλό φονικό στην Αγία Νάπα – το ιστορικό της υπόθεσης και οι συμπτώσεις που προβληματίζουν

Διά βίου φυλάκιση επέβαλε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας - Αμμοχώστου στον Χαράλαμπο Ανδρέου και πέντε μήνες φυλάκιση στη Σωτήρα Νεοφύτου, για την εμπλοκή τους στο τετραπλό φονικό στην Αγία Νάπα στις 23 Ιουνίου.

580e09781dc524ce538b45e5

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο επέβαλε την υποχρεωτική ποινή στον Ανδρέου, μετά και την παραδοχή του για εμπλοκή στη δολοφονία. Παράλληλα, επιβλήθηκαν στον κατηγορούμενο και άλλες ποινές για διάφορα αδικήματα, οι οποίες ωστόσο θα συντρέχουν.

Στη Σωτήρα Νεοφύτου, το δικαστήριο επέβαλε πεντάμηνη φυλάκιση, έχοντας πολλά ελαφρυντικά, μετά και την κατάθεσή της που οδήγησε την Αστυνομία στην εξιχνίαση της υπόθεσης, αλλά και την άμεση παραδοχή της.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Τα θύματα του φονικού ήταν τρεις Ελληνοκύπριοι και ένας αλλοδαπός, ανάμεσά τους και ο γνωστός επιχειρηματίας νυχτερινών κέντρων Φάνος Καλοψιδιώτης, ο φερόμενος ως στόχος του πενταπλού μακελειού της Αγίας Νάπας πριν από τέσσερα χρόνια. Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου δύο χρόνια, άγνωστοι πυροβόλησαν και σκότωσαν τον πατέρα του Φάνου Καλοψιδιώτη, Γιάννη Καλοψιδιώτη, έξω από το σπίτι του στο Παραλίμνι, σε μια υπόθεση που παραμένει μέχρι σήμερα ανεξιχνίαστη.

Ο Καλοψιδιώτης και τα άλλα θύματα, βρίσκονταν σε νυχτερινό κέντρο στην οδό Καταλυμάτων. Κατά την έξοδό τους από αυτό, φαίνεται να τους προσέγγισαν δύο άντρες με κουκούλα ή κράνος, οι οποίοι άνοιξαν πυρ εναντίον τους. Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο και του ενός εκ των δραστών.

Οι συμπτώσεις που προβληματίζουν

Όπως ήδη διαβάσετε το φονικό θυμίζει σε πολλά εκείνο που συνέβη πριν από ακριβώς τέσσερα χρόνια, στον ίδιο δρόμο με στόχο όπως φαίνεται τον ίδιο επιχειρηματία. Για την υπόθεση του πενταπλού φονικού στην Αγία Νάπα πριν από ακριβώς τέσσερα χρόνια, καταδικάστηκαν σε πέντε φορές ισόβια οι Ελλαδίτες Δημήτρης Μαμαλικόπουλος και Αναστάσιος Τσεχιλίδης. Ήταν όπως και τώρα 23 Ιουνίου όταν μερικά λεπτά μετά τις 3:00 τα ξημερώματα, ένα αυτοκίνητο με πέντε επιβαίνοντες ξεκινά από το κέντρο «Soho» στην Αγία Νάπα της Κύπρου και κινείται με μικρή ταχύτητα ανάμεσα στους τουρίστες.

Όπως έχει αποκαλύψει το Hot Doc (τεύχος 34, Αύγουστος 2013), το αυτοκίνητο έχει διανύσει λιγότερα από 100 μέτρα, όταν ένας νεαρός, ο οποίος φοράει καπέλο τζόκεϊ και φαρδιά γκρι μπλούζα, προχωράει γρήγορα προς το αυτοκίνητο και αρχίζει να πυροβολεί. Οι σφαίρες βρίσκουν πρώτα τον οδηγό της μαύρης BMW, η οποία πέφτει πάνω σε άλλο παρκαρισμένο αυτοκίνητο. Μέσα σε 5 δευτερόλεπτα ο οπλισμένος ρίχνει 15 σφαίρες, πατώντας 15 φορές τη σκανδάλη. Όλες οι σφαίρες βρίσκουν τα σώματα όσων επιβαίνουν στο αμάξι με εκπληκτική ακρίβεια. Μία κεφάλι, μία καρδιά και μία πνεύμονα για τον καθένα. Ο οδηγός του αυτοκινήτου καταφέρνει να ανοίξει την πόρτα του αυτοκινήτου και σέρνεται μερικά μέτρα πιο πέρα, όπου ξεψυχά. Οι άλλοι πεθαίνουν μέσα στο αμάξι, πλημμυρισμένοι από αίματα, χωρίς να προλάβουν να κάνουν την παραμικρή κίνηση. Η πεποίθηση της Αστυνομίας ήταν πως στόχος του εκτελεστή ήταν ο επιχειρηματίας, τον οποίο προστάτευαν οι σωματοφύλακες και ο οποίος δεν ήταν τελικά εκείνο το ξημέρωμα με τη φρουρά του, αλλά στο σπίτι του.

Η Κυπριακή Αστυνομία και η Εισαγγελία είχαν ταυτοποιήσει τους δράστες από ένα μοιραίο λάθος που έκαναν. Από τις τρεις φορές που ταξίδεψαν στην Κύπρο, προφανώς για να ετοιμάσουν την εκτέλεση, την τελευταία νοίκιασαν με τα πραγματικά τους στοιχεία ένα σπάνιο αυτοκίνητο για την Κύπρο. Ένα τζιπ Perodua Kempara, μαλαισιανής κατασκευής. Τέτοια αυτοκίνητα υπάρχουν μόνο δύο προς ενοικίαση στην Κύπρο. Τρεις ημέρες πριν από την εκτέλεση, ο Μαμαλικόπουλος με τον συνεργό του επισκέφτηκαν αρκετές φορές την περιοχή όπου θα γινόταν η εκτέλεση. Στις επισκέψεις αυτές χρησιμοποίησαν το αυτοκίνητο που νοίκιασαν, το οποίο πάρκαραν σε ένα πάρκινγκ έξω από την εκκλησία της Αγίας Νάπας. Το αυτοκίνητο ήταν πάντα μέσα στο πεδίο των καμερών που ήταν τοποθετημένες στην εκκλησία και τον προαύλιο χώρο. Αυτό όμως δεν απασχολούσε τον εκτελεστή, αφού ακόμη και να τον τραβούσε η κάμερα στην περιοχή της εκτέλεσης, δεν σήμαινε πως θα μπορούσε να τον ενοχοποιήσει για τη δολοφονία που έγινε σε σημείο που δεν υπήρχαν κάμερες. Η ταυτοποίηση του εκτελεστή έγινε, για κακή του τύχη, μέσω μιας τζαμαρίας. Η εκτέλεση των πέντε σωματοφυλάκων έγινε απέναντι από το μπαρ «Zic Zac» στην Αγία Νάπα. Καμία από τις κάμερες του μπαρ δεν ήταν στραμμένη προς τη σκηνή του εγκλήματος, αλλά προς το εσωτερικό του μαγαζιού. Η εκτέλεση όμως καθρεφτίστηκε στη τζαμαρία του μπαρ και καταγράφηκε εξ αντανακλάσεως στην κάμερα. Για 5 δευτερόλεπτα ο εκτελεστής φαίνεται να απλώνει το όπλο και να πυροβολεί προς το εσωτερικό του αυτοκινήτου. Οι κάμερες της εκκλησία τον δείχνουν στη συνέχεια να φτάνει τρέχοντας στο σημείο όπου τον περιμένει το αυτοκίνητο και ο συνεργός του.

Ήταν ο δολοφόνος του Γκιόλια;

Στη διάρκεια των ερευνών για το πενταπλό φονικό, στην Κύπρο υπήρξαν πληροφορίες οι οποίες οδήγησαν στην σύλληψη δύο ακόμη ατόμων στα τέλη Ιουλίου. Οι δύο Kύπριοι που συνελήφθησαν, είναι σύμφωνα με τις ενδείξεις που υπάρχουν, οι άνθρωποι που επικοινωνούσαν με τον Μαμαλικόπουλο και έδιναν πληροφορίες χρήσιμες στην επιχείρησή του. Οι Αρχές έφτασαν στους δύο, όχι μόνο από την ανάλυση των τηλεφωνικών αρχείων, αλλά και μέσω πληροφοριών κάποιου γνωστού του Μαμαλικόπουλου.

Ο πληροφοριοδότης αυτός κατέθεσε επισήμως πως ο Μαμαλικόπουλος συνδέεται με τη «Σέχτα Επαναστατών» και είναι αυτός που δολοφόνησε το καλοκαίρι του 2010 τον Σωκράτη Γκιόλια. Συγκεκριμένα φαίνεται πως καταθέτει ότι ο Μαμαλικόπουλος εκτελούσε συμβόλαια, ανάμεσα στα οποία υπήρχε και αυτό του Σωκράτη Γκιόλια. Τον αναφέρει ως «τον δημοσιογράφο που έφαγαν στην Αθήνα». Εκτός από τον Γκιόλια, ο Μαμαλικόπουλος σύμφωνα με τον μάρτυρα, ανέλαβε μέσω συμβολαίου, να κάψει ένα εργοστάσιο, μάλλον για λόγους εκδίκησης. Το συμβόλαιο της εκτέλεσης των 5 στην Αγία Νάπα, στοίχισε 100. 000 ευρώ. Από αυτά ο εκτελεστής πήρε τα 50.000 μπροστά και τα υπόλοιπα μετά την εκτέλεση.

Τον Μαμαλικόπουλο φέρεται να έχει κατονομάσει ως δολοφόνο του Σωκράτη Γκιόλια και ο συνεργός του στο πενταπλό φονικό της Αγ. Νάπας Αναστάσιος Τσεχιλίδης. Συγκεκριμένα, σ’ έναν τσακωμό του με τον Μαμαλικόπουλο μέσα σε κλούβα της Αστυνομίας ο Τσεχιλίδης εμφανίζεται να του είπε μπροστά στους αστυνομικούς «σε άκουσα ότι θα τη βγάλουμε καθαρή και την πάτησα». Αμέσως μετά ζήτησε να καταθέσει πράγματα που ήξερε στην κυπριακή Αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατέθεσε ότι ο Μαμαλικόπουλος είναι ο εκτελεστής του Σωκράτη Γκιόλια. Σύμφωνα με τον Τσεχιλίδη, αυτό του το είχε εκμυστηρευτεί ο ίδιος ο Μαμαλικόπουλος, καθώς και το ποιοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί του πενταπλού φονικού της Αγ. Νάπας.

Αποκάλυψη-σοκ για Ελληνικό: Bρέθηκαν 314 βόμβες θαμμένες στο πρώην αεροδρόμιο (Video)

437100549 348981421492025 1935200647555485649 n

Αποκάλυψη-σοκ για Ελληνικό: Bρέθηκαν 314 βόμβες θαμμένες στο πρώην αεροδρόμιο (Video)

«Σε σημεία που χιλιάδες άνθρωποι έμπαιναν καθημερινά!» - Την αποκάλυψη για τις εκατοντάδες βόμβες έκανε…

Απάντηση Άδωνι σε καταγγελίες Καλλιάνου: «Στην περίπτωση του πατέρα του τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα» (Video)

InCollage 20240424 163106834

Απάντηση Άδωνι σε καταγγελίες Καλλιάνου: «Στην περίπτωση του πατέρα του τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα» (Video)

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλάει για τις συνθήκες νοσηλείες του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου αλλά και…

Σεργουλόπουλος: Ξέσπασε σε νευρικό γέλιο με ατάκα σε καλεσμένη – «Έχεις… δουλέψει σε οίκο ανοχής;» (video)

Σεργουλόπουλος 1

Σεργουλόπουλος: Ξέσπασε σε νευρικό γέλιο με ατάκα σε καλεσμένη – «Έχεις… δουλέψει σε οίκο ανοχής;» (video)

«Δεν σας έχει τύχει να σας πιάσουν τα γέλια στην τηλεόραση ή στη σκηνή του…

Η αφρικανική σκόνη έφυγε αλλά τι άφησε πίσω: Τα 5 στοιχεία σύμφωνα με το μικροσκόπιο (εικόνες)

Σκόνη 1

Η αφρικανική σκόνη έφυγε αλλά τι άφησε πίσω: Τα 5 στοιχεία σύμφωνα με το μικροσκόπιο (εικόνες)

Τι περιείχε τελικά η αφρικανική σκόνη που μας ταλαιπώρησε και μας ταλαιπωρεί

ΗΠΑ: Μαζικές διαδηλώσεις για τη Γάζα σε δεκάδες Πανεπιστήμια – 93 συλλήψεις (Εικόνες/ Βίντεο)

AP24113863901084 1

ΗΠΑ: Μαζικές διαδηλώσεις για τη Γάζα σε δεκάδες Πανεπιστήμια – 93 συλλήψεις (Εικόνες/ Βίντεο)

Ενενήντα τρία άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας…