Newsroom

Newsroom

Το "Ισλαμικό Κράτος" πίσω από τη δολοφονία της βρετανής δημοσιογράφου στην Κων/πολη, εκτιμά συναδελφός της

Πιο στοχευμένες γίνονται σιγά σιγά οι υποψίες των κοντινών ανθρώπων της Ζακλίν Σάτον, της δημοσιογράφου που βρέθηκε κρεμασμένη στο αεροδρόμιο "Ατατούρκ" της Κωνσταντινούπολης, σχετικά με τις συνθήκες του θανάτου της. Τα τουρκικά Μέσα μεταδίδουν πως αυτοκτόνησε, επειδή έχασε την πτήση της.

jacqueline anne sutton

Πιο στοχευμένες γίνονται σιγά σιγά οι υποψίες των κοντινών ανθρώπων της Ζακλίν Σάτον, της δημοσιογράφου που βρέθηκε κρεμασμένη στο αεροδρόμιο “Ατατούρκ” της Κωνσταντινούπολης, σχετικά με τις συνθήκες του θανάτου της. Τα τουρκικά Μέσα μεταδίδουν πως αυτοκτόνησε, επειδή έχασε την πτήση της.

«Όλα όσα γνώριζα για εκείνη και όσα γνώριζαν οι φίλοι της υποδηλώνουν έναν άνθρωπο με δύναμη για τη ζωή και θετική ματιά με πολλή δουλειά μπροστά της, έτσι η ιδέα ότι θα μπορούσε να αφαιρέσει τη ζωή τους ξεπερνά όσα ξέραμε για την Τζάκι», δήλωσε στους IBTimes ο Άντονι Μπόρντεν, διευθυντής του Ινστιτούτου Ερευνών για τη Γυναίκα, με το οποίο συνεργαζόταν η Σάτον. Όπως εξήγησε ο διευθυντής του Ινστιτούτου, η Σάτον είχε αναλάβει να «τρέξει» ειδικό πρόγραμμα στο Ιρμπίλ και επέστρεψε στην περιοχή έπειτα από σύντομη επίσκεψη στο Λονδίνο όπου συμμετείχε στο μνημόσυνο του προκατόχου της.

Εκτιμά πως πίσω από το θάνατο του Σαμπαντέρ βρίσκεται το Ισλαμικό Κράτος, ενώ κι η ίδια η Σάτον προ μηνών είχε εκφράσει φόβους για την ζωή της δηλώνοντας ότι θα μπορούσε να μπει στο στόχαστρο των τζιχαντιστών. 

Όπως αναφέρει ο Guardian, η δημοσιογράφος συνέχιζε τις σπουδές της κάνοντας διδακτορικό στο Κέντρο Αραβικών και Ισλαμικών Σπουδών στο Εθνικό Πανεπιστήμιο Αυστραλίας, ενώ γνώριζε τέσσερις ξένες γλώσσες εκ των οποίων αραβικά. Στην εργασία που ετοίμαζε για το Ινστιτούτο, ερευνούσε τις υποθέσεις γυναικών που βρίσκονταν στο πλευρό των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, ενώ στο παρελθόν είχε εργαστεί με δημοσιογράφους και μπλόγκερς σε Ιράκ, Ιράν και Αφγανιστάν για τα δικαιώματα γυναικών. 

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…