Newsroom

Newsroom

Το ISIS πίσω από την Καλιφόρνια, ο Ομπάμα λέει πως δεν τρομοκρατείται

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην Καλιφόρνια, με σαββατιάτικη δήλωση σε διαδικτυακό ραδιόφωνο της οργάνωσης. «Δύο…

isis 9

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην Καλιφόρνια, με σαββατιάτικη δήλωση σε διαδικτυακό ραδιόφωνο της οργάνωσης.

«Δύο οπαδοί του Ισλαμικού Κράτους επιτέθηκαν πριν από μερικές ημέρες σε κέντρο στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνιας, όπως μετέδωσε το al-Bayan.

Στην δημοσιότητα δόθηκε και η φωτογραφία της 27χρονης Τασφίν Μαλίκ, εκ του φερόμενου ζεύγους δραστών, σύζυγος του Φαρούκ, με τον οποίο είχε γνωριστεί μέσω Διαδικτύου και είχαν αποκτήσει μία κόρη.

Η Μαλίκ είχε ορκιστεί πίστη στο ISIS, σύμφωνα με δήλωσή της στο facebook, ενώ φέρεται να διατηρούσε επαφές με τζιχαντιστές.

Το FBI είχε ανακοινώσει από την Παρασκευή επισήμως πως θεωρεί την επίθεση «τρομοκρατική ενέργεια», επαναπροσδιορίζοντας τον χαρακτήρα της έρευνας: «Διεξάγουμε πλέον έρευνα για αυτές τις φρικτές πράξεις βάσει της υπόθεσης ότι επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια. Έχουμε αποδεικτικά στοιχεία που δείχνουν ότι (οι δράστες) είχαν προσχεδιάσει λεπτομερώς» την επίθεση πριν τη διαπράξουν», είχε υποστηρίξει ο Ντέιβιντ Μπάουντιτς, στέλεχος του γραφείου του FBI στο Λος Άντζελες.

 

«Δεν θα τρομοκρατηθούμε» δήλωσε, από την πλευρά του, το Σάββατο από τον Λευκό Οίκο ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Ο 28χρονος Σάγεντ Ριζουάν Φαρούκ, ο ένας από τους δύο φερόμενους ως δράστες του μακελειού με τους 14 νεκρούς, είχε επαφές με μέλη δύο τουλάχιστον μαχητικών οργανώσεων, μεταξύ των οποίων το Μέτωπο αλ Νούσρα, παρακλάδι της αλ Κάιντα στη Συρία, ανέφερε νωρίτερα η εφημερίδα «Los Angeles Times», επικαλούμενη έναν αστυνομικό ομοσπονδιακό αξιωματούχο.

Το ζευγάρι σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία ώρες μετά από τη σφαγή στο κέντρο κοινωνικών υπηρεσιών Inland Regional Center στο Σαν Μπερναρντίνο.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του Φαρούκ υποστηρίζει πως οι οικείοι του δεν γνώριζαν τίποτα για την «ριζοσπαστικοποίησή» του.

 

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…