Ισχυρό χαστούκι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για τις παρακολουθήσεις από ΕΛΚ

Στο επίκεντρο του σκανδάλου υποκλοπών βάζουν ακόμη και «δικοί του» στο Ευρωκοινοβούλιο τον πρωθυπουργό, με τον εισηγητή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Νομική Επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης, Π. Όμτζιγκτ να αδειάζει την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Το σκάνδαλο των υποκλοπών και οι ευθύνες του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του τέθηκαν επί τάπητος στη Νομική Επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης, με τον εισηγητή, Π. Όμτζιγκτ, του Λαϊκού Κόμματος να  «αδειάζει» τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρη Καιρίδη, που υποστήριξε πως σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες η ενημέρωση των στόχων παρακολούθησης γίνεται μετά την παρέλευση πενταετίας και προσπάθησε να συνδέσει το Predator με ιδιώτες.

Ο Π. Όμτζιγκτ είπε ότι πίσω από το Predator δεν βρίσκονται μη κυβερνητικοί φορείς, αλλά η ίδια η ελληνική κυβέρνηση.

Την αποστομωτική απάντηση του ολλανδού ευρωβουλευτή δημοσίευσε με ανάρτησή της στα social media η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη, η οποία μετείχε στην επιτροπή.

Στην ίδια Επιτροπή κατέθεσε και ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης, ο οποίος ανέφερε ότι δεν έχει καμιά αμφιβολία πως ο Έλληνας πρωθυπουργός γνώριζε την παράνομη χρήση του Predator και ότι η Ελλάδα είναι «κέντρο πολλαπλασιασμού και διάδοσης του παράνομου λογισμικού».