Ήρθε η ώρα να φύγει ο Μητσοτάκης κι ο Μητσοτακισμός

Ο Άδωνης Γεωργιάδης προσπαθεί με τα γνωστά αρπακολατζίδικα επιχειρήματα του να ξεφύγει από το κολοσσιαίο σκάνδαλο των υποκλοπών που αποκαλύφθηκε.

unnamed

Δήλωσε στους New York Times: «Αν ήμουν ο Πούτιν, θα χαιρόμουν ιδιαίτερα αν έπεφταν κυβερνήσεις που είναι τόσο αντίθετες στη Ρωσία». Δηλαδή ο Άδωνης Γεωργιάδης ισχυρίζεται ότι θα πρέπει να ανεχτούμε και να κάνουμε αποδεκτή την χουντικής έμπνευσης αντιδημοκρατική παρεκτροπή του Κυριάκου Μητσοτάκη, προκειμένου να μην πέσει η κυβέρνηση και χαρεί ο Πούτιν. Να κάνουμε ότι δεν βλέπουμε το έγκλημα του εθνικού μας υποκλοπέα Κυριάκου Μητσοτάκη προκειμένου να μην χαρεί ο Πούτιν. Ότι και να πει για τις υποκλοπές ο Άδωνης Γεωργιάδης όσους Πούτιν κι αν επικαλεστεί δεν υπάρχει σωτηρία για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο πολιτικός του θάνατος είναι προδιαγραμμένος. Οργάνωσε σύστημα παρακολουθήσεων και από πρωθυπουργός εγγυητής της νομιμότητας, έγινε παράνομος αρχικοριός για να κατασκοπεύει πολιτικούς αντιπάλους του, προκειμένου να δημιουργήσει ένα αντιδημοκρατικό πλέγμα εξουσίας και επιβολής. Είναι σίγουρο ότι το σύστημα Μητσοτάκη θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να επιβιώσει.

Ήδη είδαμε τον πρώτο γελοίο αντιπερισπασμό τους, ότι δήθεν ο Μητσοτάκης ήταν το πρώτο θύμα των υποκλοπών. Θα παραμείνουν βρώμικοι και με ανοίκεια επιχειρήματα όπως στην περίπτωση του Νίκου Ανδρουλάκη και κανένας δεν ξέρει τι άλλο θα σκαρφιστούν. Όμως το έγκλημα του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι από αυτά που διαπερνούν την κοινωνία, την σοκάρουν, δεν ξεχνιούνται και δεν συμψηφίζονται. Είναι έγκλημα που οδηγεί τον θύτη στον πολιτικό του θάνατο και στην πολιτική του απαξίωση. Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν υπάρχει πλέον πολιτική κανονικότητα. Ότι και να κάνει το ζήτημα των υποκλοπών θα τον ακολουθεί. Θα μιλάει για την οικονομία, την παιδεία, την υγεία, θα εγκαινιάζει την ΔΕΘ και θα σχηματίζεται δίπλα του ένα τεράστιο ερωτηματικό για τις υποκλοπές. Αυτό δεν μπορεί να το αποφύγει.

Το ζήτημα των υποκλοπών Μητσοτάκη δεν πρόκειται να κλείσει με τη δήθεν εξήγηση του ότι όλα έγιναν νόμιμα αλλά δεν
αξιολογήθηκε σωστά η πολιτική σημασία τους. Το να παρακολουθείς για αδιευκρίνιστους μέχρι στιγμής λόγους τον αρχηγό του τρίτου κόμματος της Βουλής είναι εγκληματικό και ανεξήγητο. Και πόσους άλλους ακόμα παρακολουθούσε;
Ο Μητσοτάκης δεν έχει πλέον το ηθικό ανάστημα να παραμένει πρωθυπουργός. Θα έπρεπε  ήδη να έχει παραιτηθεί.

Μεγάλες εφημερίδες όπως «The Guardian» και οι «New York Times» συγκρίνουν τις υποκλοπές Μητσοτάκη με τη χούντα. Όμως το ζητούμενο δεν είναι πως ο Μητσοτάκης θα παραιτηθεί ή εάν θα τον παραιτήσουν κι αυτό θα γίνει αργά ή γρήγορα, αλλά πως μετά από αυτή τη θλιβερή περίοδο Κυριάκου Μητσοτάκη, θα υπάρξουν τέτοιες διασφαλίσεις, τέτοιες ασφαλιστικές δικλίδες, τέτοιοι έλεγχοι, που δεν θα ξαναβρεθεί ένας θείος πρωθυπουργός, ένας ανιψιός, ένας μουσικός-σεκιουριτάς και μια εισαγγελέας που έβλεπε τις παρακολουθήσεις να περνάνε κι αυτή αγνάντευε το πέλαγος και να δημιουργήσουν σκηνικό εκτροπής.

Το ζητούμενο είναι πως θα διασφαλίσουμε ότι ΕΥΠ δεν θα ξαναγίνει Ι.Χ. μαγαζάκι του επόμενου ασυνείδητου πρωθυπουργού που θα δελεάζεται να παρακολουθεί τους πολιτικούς του αντιπάλους για να κάνει προσωπικό παιχνίδι.

Η μεταπολίτευση «έπνιξε» το μετεμφυλιακό κράτος της δεξιάς και έφερε στο προσκήνιο τους μισούς έλληνες που ως τότε τους αντιμετώπιζαν ως μιάσματα και πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα φασιστοειδή που τον περιστοιχίζουν συκοφαντούν τη μεταπολίτευση. Ήθελαν τη δική τους ρεβάνς και τηρουμένων των αναλογιών, πενήντα χρόνια μετά, την παλινόρθωση του κράτους της δεξιάς. Όμως πιάστηκαν στα πράσα. Οι αντιδημοκρατικές τους μέθοδοι αποκαλύφθηκαν. Τώρα είναι η ώρα της κάθαρσης. Ήρθε η ώρα να φύγει για πάντα ο Μητσοτάκης και το απάνθρωπο σύστημα του ο Μητσοτακισμός.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…