Newsroom

Newsroom

Ιρλανδία: Μία γυναίκα νεκρή από την τροπική καταιγίδα "Οφηλία"

Μία γυναίκα από τη Ιρλανδία είναι το πρώτο θύμα της τροπικής καταιγίδας «Οφηλία» η οποία πλήττει την Ιρλανδία ενώ στη συνέχεια αναμένεται να πλήξει και τις ακτές της Βρετανίας.

59e4c2461dc5243a788b4579

Η γυναίκα έχασε τη ζωή της στη νοτιοανατολική κομητεία Ουότερφορντ όταν ένα δέντρο έπεσε πάνω στο αυτοκίνητό της λόγω των ισχυρών ανέμων της «Οφηλίας», όπως μετέδωσε το εθνικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTE, επικαλούμενο το γραφείο του τοπικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η  γυναίκα ήταν μόνη της στο αυτοκίνητο όταν έπεσε το δέντρο. 

Οι αρχές της Ιρλανδία βρίσκονται επί ποδός φοβούμενοι τις συνέπειες. Έκλεισαν σχολεία, νοσοκομεία, δημόσιες υπηρεσίες, κυβερνητικά κτίρια και δικαστήρια ενώ δόθηκε εντολή στους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους.  


Περίπου 120.000 κατοικίες και επιχειρήσεις είναι ήδη χωρίς ρεύμα από το μεσημέρι και όλα αυτά, όπως προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι, ενώ η καταιγίδα θα συνεχίσει να πλήττει με αμείωτη ένταση την Ιρλανδία μέχρι αργά το απόγευμα.

Ο Πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Λίο Βαράντκαρ απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να μην κυκλοφορούν στους δρόμους και να απομακρυνθούν από τις ακτές, κάνοντας λόγο για έκτακτη κατάσταση σε κάθε σημείο της χώρας.

Η τροπική καταιγίδα «Οφηλία» θεωρείται από τις χειρότερες καταιγίδες τα τελευταία 50 χρόνια και αναμένεται να φτάσει και στις ακτές της Βρετανίας πλήττοντας κυρίως την Ουαλία, τη Βόρεια Αγγλία και τη Σκωτία.