Ιρλανδία: Δάσκαλος δικάζεται επειδή χρησιμοποίησε λάθος αντωνυμία σε τρανς μαθητή

O Ένοχ Μπερκ είπε: «Είναι παράνοια να οδηγηθώ από αυτή την αίθουσα σε μια φυλακή, αλλά δεν θα εγκαταλείψω τις χριστιανικές μου πεποιθήσεις»

Ένας δάσκαλος που αρνήθηκε να χρησιμοποιήσει ουδέτερες ως προς το φύλο αντωνυμίες για έναν τρανς μαθητή, δικάζεται στην Ιρλανδία για ανυπακοή. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Daily Mail, ο Ένοχ Μπερκ συνελήφθη χθες (05/09) το πρωί επειδή παραβίασε δικαστική απόφαση να μη διδάξει στο σχολείο του στο Γουέστμιθ μετά από την εν λόγω κατηγορία.

Ειδικότερα, η διαμάχη ξεκίνησε από την άρνησή του να απευθυνθεί σε έναν μαθητή ως «αυτό» και όχι «αυτός», όπως ζήτησαν ο μαθητής και οι γονείς τους τον Μάιο, κάτι που συμφώνησε και το σχολείο της Εκκλησίας της Ιρλανδίας. Ως αποτέλεσμα ο δάσκαλος οδηγήθηκε ενώπιον των δικαστικών αρχών και με δικαστική απόφαση του απαγορεύτηκε να συνεχίσει να διδάσκει στο εν λόγω σχολείο.

Ο Μπερκ ωστόσο παραβίασε τη δικαστική αρχή και εμφανίστηκε σύμφωνα με πληροφορίες στο σχολείο κανονικά, με αποτέλεσμα να συλληφθεί.

Αφού ο δικαστής Μάικλ Κουίν αποφάσισε να φυλακιστεί προσωρινά μέχρι να τελεσφορήσει η δίκη, ο Μπερκ είπε: «Είναι παράνοια να οδηγηθώ από αυτή την αίθουσα σε μια φυλακή, αλλά δεν θα εγκαταλείψω τις χριστιανικές μου πεποιθήσεις».

Ο Μπερκ είπε στον δικαστή Κουίν: «Είμαι δάσκαλος και δεν θέλω να πάω φυλακή. Θέλω να είμαι στην τάξη μου σήμερα, εκεί ήμουν σήμερα το πρωί όταν με συνέλαβαν. Τα τρανς άτομα είναι ενάντια στη χριστιανική μου πεποίθηση. Είναι αντίθετα με τις γραφές, αντίθετα με το ήθος της Εκκλησίας της Ιρλανδίας και του σχολείου μου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ακρόασης, ο Μπερκ ανέφερε πως είναι άδικο να οδηγείται στη φυλακή και να στιγματιστεί η επαγγελματική του σταδιοδρομία. Ακόμη, επεσήμανε πως οι δάσκαλοι στη χώρα… αναγκάζονται να φέρονται ευγενικά στα τρανς άτομα για να μην προσβληθούν.

Ο δικαστής επεσήμανε πως ο δάσκαλος βρίσκεται στο δικαστήριο για να διασταυρωθεί πόσο εκούσια ήταν η πρόθεσή του να αποκαλέσει τον μαθητή με την αντωνυμία «αυτός», αν δηλαδή ήθελε εξαρχής να τον προσβάλλει. Η δίκη συνεχίζεται.

Πηγή αρχικής φωτογραφίας: dailymail.co.uk

«Γίνετε η φωνή μας»: Διαδηλώσεις αλληλεγγύης σε όλο τον κόσμο για τις εξεγερμένες γυναίκες στο Ιράν

«Γίνετε η φωνή μας»: Διαδηλώσεις αλληλεγγύης σε όλο τον κόσμο για τις εξεγερμένες γυναίκες στο Ιράν

«Γυναίκες, ζωή, ελευθερία», είναι ένα από τα συνθήματα που φωνάζουν οι διαδηλωτές στις δυναμικές πορείες…

«Όχι μετρό στην πλ. Εξαρχείων»: Συγκέντρωση και διαμαρτυρία έξω από το Δημαρχείο την Τρίτη, 4 Οκτωβρίου

«Όχι μετρό στην πλ. Εξαρχείων»: Συγκέντρωση και διαμαρτυρία έξω από το Δημαρχείο την Τρίτη, 4 Οκτωβρίου

Ανένδοτοι οι κάτοικοι των Εξαρχείων προμηνύουν έναν ανυποχώρητο αγώνα ενάντια στον «εξευγενισμό» της γειτονιάς.

Φλώρινα: Καταδικασμένος για ασέλγεια και αποπλάνηση ανήλικου παιδιού κυκλοφορούσε ελεύθερος στην πόλη

Φλώρινα: Καταδικασμένος για ασέλγεια και αποπλάνηση ανήλικου παιδιού κυκλοφορούσε ελεύθερος στην πόλη

Ο 40χρονος είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 15 ετών στην Κρήτη. Έφτασε στη Φλώρινα και…