Newsroom

Newsroom

Ηρεμία στο κέντρο κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα

Ηρεμία επικρατεί αυτή την ώρα στην Αμυγδαλέζα, όπου νωρίτερα υπήρξε ένταση στο Κέντρο Κράτησης, με τους αλλοδαπούς να προσπαθούν να…

amygdaleza by night 2

Ηρεμία επικρατεί αυτή την ώρα στην Αμυγδαλέζα, όπου νωρίτερα υπήρξε ένταση στο Κέντρο Κράτησης, με τους αλλοδαπούς να προσπαθούν να αποδράσουν. Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο μετά από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε κοντέινερ το οποίο καταστράφηκε. Η φωτιά προκλήθηκε πιθανότατα από βραχυκύκλωμα στον θερμοσίφωνα και σβήστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία πριν επεκταθεί σε άλλους χώρους.

Αρκετοί κρατούμενοι ξεσηκώθηκαν και κάποιοι έβαλαν φωτιά σε δεύτερο κοντέινερ το οποίο επίσης καταστράφηκε. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες όμως δεν εισέβαλαν στον χώρο κράτησης και δεν υπήρξαν συμπλοκές.

Ωστόσο, ορισμένοι από τους κρατούμενους, απαιτούσαν να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι, και επιχείρησαν να αποδράσουν από τον εξωτερικό φράκτη του Κέντρου Κράτησης, αλλά η προσπάθεια τους απετράπη από αστυνομικούς που ήταν απέξω. Η ένταση εκτονώθηκε και οι κρατούμενοι επέστρεψαν στα δωμάτιά τους.