Newsroom

Newsroom

Ιρανικά φάντομ χτυπούν τζιχαντιστές στο Ιράκ;

Οπτικό υλικό στο οποίο απεικονίζεται τουλάχιστον ένα F-4E PHANTOM (http://en.wikipedia.org/wiki/McDonnell_Douglas_F-4_Phantom_II), να πλήτει στόχους τζιχνατιστών στην ανατολική επαρχία του Ιράκ, Ντιάλα,…

iranian f 4

Οπτικό υλικό στο οποίο απεικονίζεται τουλάχιστον ένα F-4E PHANTOM (http://en.wikipedia.org/wiki/McDonnell_Douglas_F-4_Phantom_II), να πλήτει στόχους τζιχνατιστών στην ανατολική επαρχία του Ιράκ, Ντιάλα, έδωσε χθες στην δημοσιότητα το ALJAZEERA. Η εν λόγο επαρχία είναι πολύ κοντά στα σύνορα με το Ιράν και καθώς η Τουρκία, που είναι ο δεύτερος χρήστης του συγκεκριμένου τύπου αεροσκάφους στην περιοχή, έχει αρνηθεί προς το παρόν να πλήξει στόχους τζιχαντιστών, οι ειδικοί συμπεραίνουν ότι πρόκειται για αεροσκάφος της Τεχεράνης.

Η κυβέρνηση του Ιράν συμμετέχει ολοένα και πιο ενεργά στην μάχη κατά του ΙΚΙΛ. Ήδη  η Τεχεράνη έχει παραχωρήσει στην Ιρακινή κυβέρνηση μαχητικά τύπου Su-25 (http://en.wikipedia.org/wiki/Sukhoi_Su-25) Αυξάνουν δε οι μαρτυρίες χρήσης Ιρανικού πολεμικού υλικού από την Σιιτική πολιτοφυλακή.

Προς το παρόν Αμερικανοί και Ιρανοί επιχειρούν σε “παραλληλα” πεδία, αλλά είναι εύλογη η ανησυχία των ειδικών για το τι θα συμβεί αν “διασταυρωθούν” οι δρόμοι τους.

 

 

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…