Newsroom

Newsroom

Ιράν: Εξέγερση στη φυλακή με τους περισσότερους πολιτικούς κρατούμενους της χώρας

Πυρκαγιά ξέσπασε το Σάββατο στη φυλακή Εβίν της Τεχεράνης, όπου κρατούνται πολλοί από τους πολιτικούς κρατούμενους του Ιράν.

iran fylaki

Βίντεο που κοινοποιήθηκαν στο Διαδίκτυο έδειχναν φλόγες και καπνό στην τοποθεσία στην Τεχεράνη, ενώ ακούγονταν πυροβολισμοί και εκρήξεις.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA ανέφερε ότι οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν στις αναταραχές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ιρανικής δικαιοσύνης, ένα εργαστήριο της φυλακής πυρπολήθηκε «μετά από καυγά μεταξύ αρκετών κρατουμένων που έχουν καταδικαστεί για οικονομικά εγκλήματα και κλοπές». Η πυροσβεστική υπηρεσία της Τεχεράνης είπε στα κρατικά μέσα ενημέρωσης ότι η αιτία του περιστατικού βρίσκεται υπό διερεύνηση.

Η φυλακή, που βρίσκεται στους πρόποδες των λόφων, στο βόρειο άκρο της ιρανικής πρωτεύουσας, κρατά κατάδικους εγκληματιών καθώς και πολιτικούς κρατούμενους. Εκεί βρίσκονται και συλληφθέντες των πρόσφατων διαδηλώσεων.

Η Ράνα Ραχίμπουρ του BBC Persian είπε ότι δεν είναι ακόμη γνωστό εάν η κατάσταση στη φυλακή συνδέεται με τις πρόσφατες διαδηλώσεις. Αλλά αυτό θα μπορούσε εύκολα να συμβεί, συμπλήρωσε, καθώς εκατοντάδες διαδηλωτές έχουν σταλεί στο Εβίν.

Αυτό το σενάριο είναι που αρνούνται τα κρατικά μέσα.

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους