Newsroom

Newsroom

Ιράν: 12.000 νεκροί σκοτώθηκαν στη μεγαλύτερη σφαγή στη χώρα, λένε ιρανικά ΜΜΕ – Καταγγελίες για εντολή Χαμενεΐ

«Τουλάχιστον 12.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη μεγαλύτερη σφαγή στη σύγχρονη ιστορία του Ιράν» αναφέρει το Iran International

Ιράν

Σοβαρές καταγγελίες για μαζική καταστολή και χιλιάδες νεκρούς στο Ιράν διατυπώνει η συντακτική επιτροπή του Iran International, η οποία εξέδωσε ανακοίνωση για τις πρόσφατες εξελίξεις στη χώρα.

Σύμφωνα με το μέσο, «τουλάχιστον 12.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη μεγαλύτερη σφαγή στη σύγχρονη ιστορία του Ιράν, κυρίως δύο συνεχόμενες νύχτες, Πέμπτη και Παρασκευή, 8 και 9 Ιανουαρίου».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι «οι πληροφορίες που έλαβε το Iran International από το Ανώτατο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας και το Προεδρικό Γραφείο δείχνουν ότι αυτή η σφαγή πραγματοποιήθηκε με προσωπική εντολή του Αλί Χαμενεΐ, με τη ρητή ειδοποίηση και έγκριση των επικεφαλής των τριών κλάδων της κυβέρνησης και με την έκδοση διαταγής άμεσης πυράς από το Ανώτατο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας».

Το Iran International αναφέρει ότι τα στοιχεία συγκεντρώθηκαν το τελευταίο διήμερο, με βάση πληροφορίες από πηγή που βρίσκεται κοντά στο Ανώτατο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, δύο πηγές από το Προεδρικό Γραφείο, καθώς και μαρτυρίες μελών της Επαναστατικής Φρουράς στις πόλεις Μασάντ, Κερμανσάχ και Ισφαχάν. Παράλληλα, λήφθηκαν καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες και συγγενείς θυμάτων.

Επιπλέον, χρησιμοποιήθηκαν αναφορές από το πεδίο, στοιχεία από νοσοκομεία και πληροφορίες που παρείχαν γιατροί και νοσηλευτές σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Όπως αναφέρεται, όλα τα δεδομένα ελέγχθηκαν και διασταυρώθηκαν σε πολλαπλά στάδια, σύμφωνα με επαγγελματικά δημοσιογραφικά πρότυπα.

Στην ανακοίνωση τονίζεται επίσης ότι «Αυτή η σφαγή είναι πρωτοφανής στην ιρανική ιστορία όσον αφορά τη γεωγραφική της έκταση, την ένταση της βίας και τον αριθμό των θανάτων σε σύντομο χρονικό διάστημα».

Διαβάστε επίσης:

Δημοσκόπηση: Δεύτερο κόμμα η Καρυστιανού – Ντέρμπι ανάμεσα σε Τσίπρα και ΠΑΣΟΚ

Αγρότες: Ποιος είναι ο «Παπάς των Μπλόκων» που στέλνει μήνυμα στον Μητσοτάκη

Ασλανίδης για Καρυστιανού: Μακάρι να βάλει τον Καραμανλή φυλακή όπως μου ορκίστηκε

Δείτε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο koutipandoras.gr

Οι Προτάσεις μας

Η Ρωσία επιχειρεί να μπλοκάρει το WhatsApp: «Σπρώχνει» τους χρήστες σε ελεγχόμενη εφαρμογή

WhatsApp

Η Ρωσία επιχειρεί να μπλοκάρει το WhatsApp: «Σπρώχνει» τους χρήστες σε ελεγχόμενη εφαρμογή

“Η ρωσική κυβέρνηση προσπάθησε να μπλοκάρει εντελώς το WhatsApp προκειμένου να ωθήσει τους ανθρώπους προς…

Προβλήματα στην Αττική από την κακοκαιρία: Υπερχείλισε ρέμα στο Πικέρμι, καθίζηση στο Πολύγωνο

kakokairia 2

Προβλήματα στην Αττική από την κακοκαιρία: Υπερχείλισε ρέμα στο Πικέρμι, καθίζηση στο Πολύγωνο

Τα προβλήματα στο Πολύγωνο προκλήθηκαν λόγω κακοτεχνιών - Η πρόγνωση για σήμερα

Σχετικά με ΚΟΣΜΟΣ

Αποσύρονται οι ένοπλοι πράκτορες της ICE από τη Μινεσότα: Ο Τραμπ ενέκρινε την αποχώρησή της

ice

Αποσύρονται οι ένοπλοι πράκτορες της ICE από τη Μινεσότα: Ο Τραμπ ενέκρινε την αποχώρησή της

Την εξέλιξη γνωστοποίησε ο λεγόμενος «τσάρος των συνόρων», Τομ Χόμαν, ο οποίος επιβεβαίωσε σε δημοσιογράφους…

Ιταλία: 2χρονο παιδί σε κρίσιμη κατάσταση μετά από λάθος στη μεταμόσχευση καρδιάς

Ιταλία

Ιταλία: 2χρονο παιδί σε κρίσιμη κατάσταση μετά από λάθος στη μεταμόσχευση καρδιάς

Σύμφωνα με πληροφορίες από ιταλικά μέσα ενημέρωσης, το μόσχευμα μεταφερόταν από το Μπολτσάνο της βόρειας…