Ηράκλειο: Ξενοδοχοϋπάλληλοι χωρίς δώρο και η Επιθεώρηση Εργασίας υπό… μετακόμιση!

Χωρίς δώρο Χριστουγέννων και επίδομα αδείας άφησαν ξενοδόχοι δεκάδες ξενοδοχοϋπαλλήλους στο Ηράκλειο, ενώ το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων έγινε αποδέκτης και άλλων καταγγελιών από εργαζόμενους που πήραν το δώρο “κουτσουρεμένο” κατά 100-250 ευρώ.

Ο Νίκος Κοκολάκης, πρόεδρος του Σωματείου, ανέφερε: “Η πρώτη καταγγελία αφορά σε ξενοδόχο της Χερσονήσου, που δεν κατέλαβε τίποτε από αυτά που ορίζει ο νόμος σε περίπου 70 εργαζόμενους.

Η δεύτερη, την οποία διερευνούμε αφορά σε ξενοδόχο της περιοχής της Αμμουδάρας που σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία κατέβαλε σε κάποιους το δώρο Χριστουγέννων αλλά όχι σε όλους  όσους είχε την υποχρέωση, σύμφωνα με τον νόμο.

Το Σωματείο μας προχωρά σε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των μελών του”.

O πρόεδρος ωστόσο ανέφερε ότι η Επιθεώρηση Εργασίας μετακόμισε αυτές τις ημέρες σε άλλο οίκημα, δεν έχει σύνδεση με ίντερνετ και δεν υπήρχε έως τώρα η δυνατότητα να πρωτοκολληθούν οι καταγγελίες και να επιδοθούν στους εργοδότες.

“Κακοί εργοδότες υπάρχουν και ζητάμε από τους εργαζόμενους να τους καταγγέλλουν για να μπορούμε να παρεμβαίνουμε” τόνισε ο πρόεδρος προσθέτοντας ότι η Επιθεώρηση Εργασίας πρέπει να είναι παρούσα.

Πηγή: patris.gr

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…