Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση ασκήθηκε σε βάρος του 54χρονου που φέρεται να ευθύνεται για τη δολοφονία του 21χρονου Νικήτα στην Αμμουδάρα Ηρακλείου.
Το γεγονός έχει προκαλέσει έντονη αναστάτωση στην τοπική κοινωνία, αλλά και ευρύτερο σοκ σε όλη τη χώρα, ενώ η οικογένεια του θύματος βρίσκεται σε κατάσταση βαθιάς οδύνης.
Δίωξη ασκήθηκε επίσης και στη σύζυγο του κατηγορούμενου για συνέργεια, με αμφότερους να ζητούν και να λαμβάνουν προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα.
Στο μεταξύ, νέες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας περιγράφουν με λεπτομέρειες την πράξη. Σύμφωνα με αυτές, ο 54χρονος φέρεται να εμβόλισε το όχημα του 21χρονου, ακινητοποιώντας το, και στη συνέχεια να αποβιβάστηκε και να τον πυροβόλησε έξι φορές από κοντινή απόσταση.
Το θύμα προσπάθησε να αμυνθεί, επιχειρώντας να απωθήσει το όπλο, χωρίς όμως να τα καταφέρει. Ο δράστης φέρεται να άδειασε το περίστροφό του και κατόπιν επέστρεψε στο αυτοκίνητο, όπου βρισκόταν η σύζυγός του, την οποία στη συνέχεια μετέφερε στο σπίτι τους.
Η σύζυγος του 54χρονου συνελήφθη για ψυχική συνδρομή στο έγκλημα, καθώς εξετάζεται αν παρότρυνε τον άνδρα της να προχωρήσει σε πράξη εκδίκησης για τον θάνατο του 17χρονου γιου τους και αν είχε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της απόφασής του. Το σκέλος αυτό αποτελεί αντικείμενο της συνεχιζόμενης προανακριτικής έρευνας.
Διαβάστε επίσης:
«Πράσινο φως» για το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ από τους Φρουρούς της Επανάστασης
Μπακογιάννη: Βολές κατά Κωνσταντοπούλου – «Δεν είναι συνομιλητής για μένα»
Tα σχόλια στο site έχουν απενεργοποιηθεί. Μπορείτε να σχολιάζετε μέσα από την επίσημη σελίδα στο Facebook
Σχόλια