Εγκεφαλικά νεκρός διαπιστώθηκε ο 42χρονος άνδρας που είχε παρασυρθεί από όχημα και εγκαταλειφθεί την περασμένη εβδομάδα στο Ηράκλειο, ενώ η οικογένειά του αποφάσισε να προχωρήσει σε δωρεά των οργάνων του.
Το τροχαίο σημειώθηκε την Τετάρτη 10 Ιουνίου, στην οδό Γεωργίου Παπανδρέου. Ο 42χρονος επιχείρησε να διασχίσει το οδόστρωμα όταν παρασύρθηκε από ΙΧ που είχε προηγουμένως στρίψει από τη λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως.
Η σύγκρουση ήταν ιδιαίτερα σφοδρή, με αποτέλεσμα ο άνδρας να εκτιναχθεί στο οδόστρωμα και να υποστεί σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Μεταφέρθηκε άμεσα στο ΠΑΓΝΗ, όπου νοσηλεύτηκε σε κρίσιμη κατάσταση για αρκετές ημέρες, δίνοντας μάχη για τη ζωή του.
Ο οδηγός του οχήματος, 52 ετών, εντοπίστηκε και συνελήφθη το ίδιο βράδυ.
Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, ο 42χρονος κατέληξε εγκεφαλικά νεκρός. Η οικογένειά του συναίνεσε στη δωρεά των οργάνων του, με τις διαδικασίες να έχουν ήδη δρομολογηθεί στο ΠΑΓΝΗ.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, προς μεταμόσχευση προορίζονται η καρδιά, το ήπαρ, οι νεφροί και οι κερατοειδείς, προσφέροντας ελπίδα σε ασθενείς που βρίσκονται σε λίστα αναμονής.
Διαβάστε επίσης:
Tα σχόλια στο site έχουν απενεργοποιηθεί. Μπορείτε να σχολιάζετε μέσα από την επίσημη σελίδα στο Facebook
Σχόλια