Ιράκ: Βρέθηκε ομαδικός τάφος με θύματα εκτελέσεων πιθανώς από τον ISIS

Οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας ανακάλυψαν σήμερα τα πτώματα 53 ανδρών, τους οποίους είχαν δέσει και εκτελέσει κοντά στη Χίλα, στο…

Οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας ανακάλυψαν σήμερα τα πτώματα 53 ανδρών, τους οποίους είχαν δέσει και εκτελέσει κοντά στη Χίλα, στο κέντρο της χώρας, όπως ανακοίνωσαν αστυνομικές και ιατρικές πηγές.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τα πτώματα, τα οποία ανακαλύφθηκαν μέσα σε οπορώνες νοτίως της Χίλα, έφεραν όλα τραύματα από σφαίρες στο κεφάλι ή στο στήθος, σύμφωνα με αστυνομική πηγή και έναν εργαζόμενο του νεκροτομείου. Σύμφωνα με τον τελευταίο, οι θάνατοι συνέβησαν, πριν από τουλάχιστον μία εβδομάδα. Τα αίτια αυτής της σφαγής δεν έχουν γίνει ως τώρα σαφή, σύμφωνα με αυτές τις δύο πηγές.

Παρόλο που η επαρχία της Βαβέλ, της οποίας η Χίλα είναι η μεγαλύτερη πόλη, υπήρξε θέατρο μαχών στο πλαίσιο της επίθεσης που εξαπέλυσαν πριν από έναν μήνα σουνίτες αντάρτες του ISIS, η ζώνη όπου ανακαλύφθηκαν τα πτώματα δεν είχε γνωρίσει την πρόσφατη βία.

Οι σουνίτες αντάρτες, με επικεφαλής τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, κατέλαβαν μεγάλα τμήματα εδαφών στο βόρειο, το δυτικό και το ανατολικό Ιράκ. Μετά την αρχική ήττα που υπέστη, ο στρατός μοιάζει τώρα να συνέρχεται, χάρη εν μέρει στις ενισχύσεις από τις σιιτικές πολιτοφυλακές, αλλά δυσκολεύεται να ανακτήσει εδάφη.

Η βία έχει κάνει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Στο πολιτικό επίπεδο, η διαδικασία για το σχηματισμό κυβέρνησης δεν προχωρεί. Το κοινοβούλιο που προέκυψε από τις βουλευτικές εκλογές του Απριλίου έχει αναβάλει δύο φορές κρίσιμης σημασίας συνεδριάσεις, με υπόβαθρο κοινοτικές διαιρέσεις, ενώ οι Κούρδοι θέλουν να αποσχισθούν.

Επίθεση κατά αμερικανικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα – Δύο ντρόουν βρέθηκαν στην περιοχή

Επίθεση κατά αμερικανικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα – Δύο ντρόουν βρέθηκαν στην περιοχή

Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας δεν ήταν άμεσα διαθέσιμο για να κάνει κάποιο σχόλιο.

Στ. Κασσελάκης: Αυτόνομες και ισότιμες ζωές για τους ανθρώπους με αναπηρία – Δεν θα υπολογίσουμε ούτε ένα ευρώ

Στ. Κασσελάκης: Αυτόνομες και ισότιμες ζωές για τους ανθρώπους με αναπηρία – Δεν θα υπολογίσουμε ούτε ένα ευρώ

Με τη Μαρίνα Τριανταφυλλίδη, φιλόλογο και άτομο με οπτική αναπηρία, συναντήθηκε και συζήτησε ο Στέφανος…