Newsroom

Newsroom

Ιράκ: Μητέρα μηνύει άνδρα για τον γάμο του με την 12χρονη κόρη της

Μάλιστα, η μητέρα κατηγορεί αφενός τον άνδρα για αποπλάνηση ανηλίκου και σεξουαλική κακοποίηση, και αφετέρου τον πρώην σύζυγο της για απαγωγή, αφού δεν έχει καμία επαφή με την κόρη της, Ισράα.

AP17348572739601

Δικαστήριο του Ιράκ ανέβαλε σήμερα την προγραμματισμένη ακροαματική διαδικασία, για την υπόθεση της μητέρας μίας δωδεκάχρονης, η οποία προσέφυγε στα δικαστήρια με σκοπό την ακύρωση του γάμου της κόρης της με έναν ενήλικο άνδρα. 

Μάλιστα, η μητέρα κατηγορεί αφενός τον άνδρα για αποπλάνηση ανηλίκου και σεξουαλική κακοποίηση, και αφετέρου τον πρώην σύζυγο της για απαγωγή, αφού δεν έχει καμία επαφή με την κόρη της, Ισράα. Πρόκειται για μια υπόθεση που έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στη χώρα.

Η δίκη αναβλήθηκε για τις 28 Νοεμβρίου. Ο δικηγόρος της μητέρας της ανήλικης, Μαρουάν Ομπέιντι, είπε ότι ζήτησε να μην επισημοποιηθεί ο γάμος, «επειδή η 12χρονη δεν μπορεί να παντρευτεί, λόγω του νεαρού της ηλικίας της».

Η νόμιμη ηλικία γάμου στο Ιράκ είναι τα 18, ενώ με γονική συναίνεση ή με απόφαση δικαστηρίου επιτρέπονται και γάμοι από την ηλικία των 15 ετών, σύμφωνα με την οργάνωση Save the children. Οι θρησκευτικοί γάμοι δεν επιτρέπονται, εκτός ενός συγκεκριμένου πλαισίου, όμως εξακολουθούν να τελούνται και επισημοποιούνται απλώς με την πληρωμή ενός παράβολου.

Έξω από το δικαστήριο είχαν συγκεντρωθεί περίπου 10 ακτιβίστριες φεμινιστικής οργάνωσης κρατώντας πικέτες με συνθήματα όπως «Όχι στον γάμο ανηλίκων» και «Ο γάμος ανηλίκων συνιστά έγκλημα κατά των παιδιών».

«Ένα κορίτσι 12 ετών δεν έχει τη νόμιμη ηλικία για να λάβει αποφάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον του» τόνισε η Οργάνωση για την ελευθερία της γυναίκας στο Ιράκ (OWFI), καταγγέλλοντας ότι γίνονται γάμοι ακόμη και από την ηλικία των 9 ετών. Η οργάνωση ζητά να καταργηθεί το άρθρο 398 του ποινικού κώδικα που επιτρέπει την ατιμωρησία του βιαστή εάν παντρευτεί το θύμα του.

Οι υπεύθυνοι της «κοινωνικής αστυνομίας», υπηρεσίας του υπουργείου Εσωτερικών που ασχολείται με θέματα από βιαιοπραγίες σε βάρος γυναικών μέχρι εκβιασμούς μέσω του διαδικτύου, συναντήθηκαν στα τέλη Οκτωβρίου με τη 12χρονη, τον πατέρα της και τον σύζυγό της.

Το κορίτσι «διαβεβαίωσε ότι ο γάμος έγινε με τη συναίνεσή της, χωρίς να την υποχρεώσει κανείς» σύμφωνα με την υπηρεσία.

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…