Newsroom

Newsroom

Ιράκ: Eπιθέσεις εναντίον σιιτών προσκυνητών – Οκτώ νεκροί

Οκτώ σιίτες προσκυνητές σκοτώθηκαν την Τρίτη σε νέες επιθέσεις στην επαρχία της Βαγδάτης, όπως έγινε γνωστό από τις ιρακινές αρχές.…

irak

Οκτώ σιίτες προσκυνητές σκοτώθηκαν την Τρίτη σε νέες επιθέσεις στην επαρχία της Βαγδάτης, όπως έγινε γνωστό από τις ιρακινές αρχές.

Βομβιστής – καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε ενώ είχε διεισδύσει σε ομάδα προσκυνητών σε περιοχή στα νότια της ιρακινής πρωτεύουσας, σκοτώνοντας τέσσερις εξ αυτών ενώ παράλληλα ένοπλοι, που επέβαιναν σε αυτοκίνητο, πέταξαν μια χειροβομβίδα εναντίον προσκυνητών στη Βαγδάτη με αποτέλεσμα τον θάνατο 4 ανθρώπων.

Οι δύο επιθέσεις είχαν επίσης αποτέλεσμα τον τραυματισμό 27 ανθρώπων. Σήμερα επίσης ιρακινοί στρατιώτες σκότωσαν βομβιστή-καμικάζι στα νότια της πρωτεύουσας την ώρα που άλλοι πέντε ένοπλοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας, δήλωσε εκπρόσωπος των τελευταίων στη Βαγδάτη.

Χθες βράδυ, διπλή επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στα νότια της Βαγδάτης με στόχο σιίτες προσκυνητές οι οποίοι μετέβαιναν με τα πόδια στην ιερή πόλη της Κερμπάλα στοίχισε τη ζωή σε 24 ανθρώπους και τραυμάτισε 50 ακόμη.

Πολλές εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι επισκέπτονται την Κερμπάλα για να προσκυνήσουν κατά τη διάρκεια του 40ήμερου πένθους που ακολουθεί τη γιορτή της Ασούρα, της σημαντικότερης ετήσιας θρησκευτικής γιορτής για τη σιιτική κοινότητα, η οποία είναι αφιερωμένη στο μαρτύρια του ιμάμη Χουσέιν.

Οι σουνίτες μουσουλμάνοι αντάρτες, εκ των οποίων πολλοί συνδέονται με την αλ Κάιντα, συχνά επιτίθενται εναντίον μελών της σιιτικής κοινότητας, τα μέλη της οποίας είναι η πλειονότητα των πολιτών στο Ιράκ.

Σήμερα επίσης ιρακινοί στρατιώτες σκότωσαν βομβιστή-καμικάζι στα νότια της πρωτεύουσας την ώρα που άλλοι πέντε ένοπλοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας, δήλωσε εκπρόσωπος των τελευταίων στη Βαγδάτη.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων