IPI: Να λάβουν σοβαρά οι ελληνικές αρχές την καταγγελία Κώστα Βαξεβάνη

Σε νέα αναφορά του IPI  γίνεται αναφορά στα όσα είχε καταγράψει ο ίδιος ο Κώστας Βαξεβάνης  στις καταγγελίες του μέσω του documentonews.gr την περασμένη Παρασκευή επισημαίνοντας ότι «οι απειλές προς τον δημοσιογράφο ήρθαν μόλις δύο εβδομάδες μετά τη δολοφονία του ρεπόρτερ Γιώργου Καραϊβάζ, ο οποίος δολοφονήθηκε μέρα μεσημέρι έξω από το σπίτι του στην Αθήνα.

AP696052055298 1

Μέσω νέας παρέμβασής, το Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου (IPI) καλεί τις ελληνικές αρχές να επισπεύσουν τις έρευνες μετά τις σοβαρότατες καταγγελίες του Κώστα Βαξεβάνη για συμβόλαιο θανάτου εις βάρος του, όπως επίσης και να προχωρήσουν στη μεθοδική αξιολόγηση των απειλών που αφορούν την προσωπική του ασφάλεια.

Σε δήλωσή του, ο αναπληρωτής Διευθυντής του IPI, Σκοτ Γκρίφεν, επισημαίνει ότι το Ινστιτούτο έλαβε με ικανοποίηση την είδηση περί ενίσχυσης της αστυνομικής προστασίας του Κώστα Βαξεβάνη, επαναλαμβάνοντας ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι εργαζόμενοι του Documento «έχουν την πλήρη στήριξη και αλληλεγγύη του IPI».

«Καλούμε τις αρχές να αξιολογήσουν μεθοδικά τη σοβαρότητα τις απειλής αυτής που αφορά την προσωπική του ασφάλεια», τόνισε ο Σκοτ Γκρίφεν. «Εάν ανακαλυφθεί η ύπαρξη συμβολαίου θανάτου, όλοι όσοι ενεπλάκησαν στην εντολή, τη συνεννόηση αλλά και τον σχεδιασμό αυτής της ενέργειας θα πρέπει να εντοπιστούν και να καταδικαστούν».

Μυστήριο με Γερμανό δισεκατομμυριούχο: Θεωρήθηκε νεκρός το 2021 αλλά ίσως ζει στη Μόσχα με την ερωμένη του

Καταγραφή 21

Μυστήριο με Γερμανό δισεκατομμυριούχο: Θεωρήθηκε νεκρός το 2021 αλλά ίσως ζει στη Μόσχα με την ερωμένη του

Απίστευτα είναι τα όσα συμβαίνουν σχετικά με την εξαφάνιση του Καρλ Έριβαν Χάουμπ το 2018