Η τραγική κατάληξη του πρώτου ραντεβού για μία νεαρή γυναίκα οφείλεται σε μια απρόβλεπτη αντίδραση αλλεργίας, η οποία ξεκίνησε από ένα γεύμα που είχε φάει ξανά στο παρελθόν, αλλά δεν ήξερε ότι η συνταγή είχε τροποποιηθεί.
Η Alison Pickering, 23 ετών, πέθανε σε εστιατόριο του Τέξας, όταν υπέστη σοβαρό αναφυλακτικό σοκ από την κατανάλωση φιστικιών.
Σύμφωνα με το CBS News, η Alison γνώριζε την αλλεργία της στα φιστίκια από νεαρή ηλικία και πάντα ήταν προσεκτική με τις επιλογές του φαγητού της.
Η νεαρή γυναίκα, η οποία βρισκόταν λίγο πριν την αποφοίτησή της από το Πανεπιστήμιο του Τάρλετον, αποφάσισε να βγει για το πρώτο της ραντεβού και, γνωρίζοντας την ευαισθησία της, επέλεξε να πάει σε ένα εστιατόριο που είχε επισκεφτεί ξανά στο παρελθόν.
Επέλεξε το ίδιο πιάτο με ψάρι που είχε παραγγείλει και την προηγούμενη φορά, το mahi-mahi. Ωστόσο, δεν γνώριζε ότι η συνταγή είχε αλλάξει και είχε προστεθεί σάλτσα φυστικιών.
Με την πρώτη μπουκιά, άρχισε να νιώθει έντονη δυσφορία. Αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο, και η Alison, αν και αρχικά κατάφερε να περπατήσει προς αυτό, ξαφνικά κατέρρευσε. Πέθανε από το σοκ και δεν ανέκτησε ποτέ τις αισθήσεις της. Ο πατέρας της δήλωσε ότι ό,τι συνέβη ήταν «τραγικό και δεν θα έπρεπε να συμβεί σε κανέναν άλλο».
Από την τραγική αυτή εμπειρία, η οικογένεια της Alison ξεκίνησε εκστρατεία για μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση γύρω από τις τροφικές αλλεργίες. Ζητούν να υπάρχει καλύτερη επικοινωνία μεταξύ της κουζίνας και των σερβιτόρων όσον αφορά τις αλλαγές στις συνταγές, ιδιαίτερα όταν αφορούν συστατικά που μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις.
Δυστυχώς, η Alison είναι μόνο ένα από τα πολλά θύματα που έχασαν τη ζωή τους από αλλεργικές αντιδράσεις λόγω τροφών που δεν ήξεραν ότι περιείχαν επικίνδυνα συστατικά.
Ειδήσεις σήμερα:
Έκτακτη ενημέρωση για φορτιστή κινητών: Ανακαλείται παγκοσμίως – Κίνδυνος ανάφλεξης
Nissan: Στα πρόθυρα κατάρρευσης;