Μια ακόμα «παρτίδα» αποχαρακτηρισμένων απόρρητων εγγράφων, φωτογραφιών και βίντεο με αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα (UFO) δημοσίευσε το Πεντάγωνο. Πρόκειται για την πέμπτη κατά σειρά δημοσίευση απόρρητων φακέλων από όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, παράγγειλε την δημοσιοποίησή τους με εκτελεστικό διάταγμα, νωρίτερα μέσα στην χρονιά.
Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ είχε αναρτήσει την πρώτη «δόση» των 161 αρχείων στον ιστότοπό του στις 8 Μαΐου, υποσχόμενο ότι θα ακολουθήσουν και άλλα.
Η τελευταία ανάρτηση περιέχει συνολικά 41 αρχεία με περισσότερα από δώδεκα βίντεο, τρεις φωτογραφίες και μια σειρά από έγγραφα, με το παλαιότερο να είναι από το 1953 και το πιο πρόσφατο φετινό.
Βίντεο που τραβήχτηκε πάνω από τον Κόλπο του Ομάν το 2021 φαίνεται να δείχνει μια σκοτεινή «ψυχρή σφαίρα» που κινείται σε ακανόνιστα μοτίβα. Αυτό που με την πρώτη ματιά μοιάζει με μύγα που διασχίζει το κάδρο, φέρεται να είναι ένα UFO με διάμετρο περίπου 1,2 μέτρα.
Ένα άλλο βίντεο, που καταγράφηκε από μια κάμερα με αισθητήρα του αμερικανικού στρατού σε μια άγνωστη τοποθεσία στη Μέση Ανατολή το 2025, δείχνει μια στρογγυλή σφαίρα να ταξιδεύει σε ευθεία γραμμή πάνω από μια αστική περιοχή.
Σε ένα αποχαρακτηρισμένο έγγραφο του FBI, ένας πρώην στρατιωτικός πιλότος περιγράφει ότι είδε φώτα στον ουρανό τον Οκτώβριο του 2023, κατά την διάρκεια πτήσης μεταξύ Βοστώνης και Δουβλίνου. Ισχυρίστηκε ότι πολλοί άλλοι πιλότοι έχουν γίνει μάρτυρες παρόμοιων γεγονότων, ειδικά μεταξύ των ωρών 00:00 και 03:00.
Τα λευκά φώτα αρχικά ήταν αμυδρά και στη συνέχεια γίνονταν όλο και πιο φωτεινά, προτού σβήσουν. Σύμφωνα με τον πιλότο, μερικά από τα φώτα παρέμεναν ακίνητα, ενώ άλλα κινούνταν σε ευθείες γραμμές, αλλάζοντας μερικές φορές κατεύθυνση. Ο ίδιος υποστήριξε πως είχε δει αρκετές παραλλαγές των φώτων, τουλάχιστον δέκα φορές από τότε που τα εντόπισε για πρώτη φορά, το 2023.
Σε πλάνα που τραβήχτηκαν πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό το 2019, εμφανίζεται μια μαύρη σφαίρα και μετά εξαφανίζεται από το οπτικό πεδίο. Όταν επανεμφανίζεται, τρέμοντας ορατά, μετακινείται αργά από αριστερά προς τα δεξιά.
Η περιγραφή του βίντεο σημειώνει ότι, παρόλο που οι εικόνες καταγράφηκαν από αισθητήρα, η ίδια η οθόνη καταγράφηκε με φορητή συσκευή, γεγονός στο οποίο οφείλεται το τρεμόπαιγμα που φαίνεται σε ορισμένα σημεία του βίντεο.
Σε ένα αποχαρακτηρισμένο έγγραφο του 1953, το Κέντρο Φωτογραφικής Ανάλυσης του Αμερικανικού Ναυτικού παρουσιάζει τα συμπεράσματά του για δύο βίντεο που καταγράφηκαν στις δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες, συγκεκριμένα στη Μοντάνα το 1950 και στη Γιούτα το 1952.
Στο υπόμνημα αναφέρεται ότι στα βίντεο εμφανίζονται αντικείμενα τα οποία φαίνεται να αυξάνουν το μέγεθός τους όσο ενισχύεται η φωτεινότητά τους. Οι αναλυτές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι τα χαρακτηριστικά των αντικειμένων που καταγράφηκαν «δεν συνάδουν με εκείνα των φυσικών φαινομένων».
Όλες οι εικόνες που περιλαμβάνονται στη νέα δημοσιοποίηση δεν είναι πραγματικές φωτογραφίες, αλλά εικονογραφήσεις που δημιουργήθηκαν βάσει περιγραφών αυτοπτών μαρτύρων για υποτιθέμενες συναντήσεις με εξωγήινα φαινόμενα.
Μία από αυτές απεικονίζει ένα τεράστιο σκοτεινό τριγωνικό αντικείμενο να αιωρείται στον ουρανό, με κυκλικά φώτα στις τρεις γωνίες του. Σύμφωνα με την περιγραφή, η εικόνα βασίστηκε στη μαρτυρία δύο πρώην στελεχών των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, οι οποίοι ανέφεραν ότι είδαν το αντικείμενο το καλοκαίρι του 2011.

Το ενδιαφέρον του κοινού στις Ηνωμένες Πολιτείες για την πιθανότητα ύπαρξης εξωγήινης ζωής έχει αναζωπυρωθεί τα τελευταία χρόνια. Το 2022, το Κογκρέσο πραγματοποίησε τις πρώτες δημόσιες ακροάσεις για τα UFO έπειτα από σχεδόν πέντε δεκαετίες, ενώ ο αμερικανικός στρατός δεσμεύτηκε να επιδείξει μεγαλύτερη διαφάνεια στη διαχείριση σχετικών περιστατικών.
Ανακοινώνοντας την πέμπτη αυτή δημοσιοποίηση αρχείων, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Σον Παρνέλ, δήλωσε ότι το υπουργείο Άμυνας θα συνεχίσει να δίνει στη δημοσιότητα επιπλέον έγγραφα σταδιακά, καθώς θα ολοκληρώνεται η επεξεργασία τους.
Διαβάστε επίσης:
UFO: Το Πεντάγωνο δημοσιοποίησε νέα βίντεο και δεκάδες απόρρητα έγγραφα (video)
UFO πάνω από την Ελλάδα: Oι έξι αναφορές στα αρχεία του Πενταγώνου – Τι κατέγραψαν τα ραντάρ
Δείτε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο koutipandoras.gr
Tα σχόλια στο site έχουν απενεργοποιηθεί. Μπορείτε να σχολιάζετε μέσα από την επίσημη σελίδα στο Facebook
Σχόλια