ΗΠΑ: Θα εκτελέσουν ψυχικά άρρωστο θανατοποινίτη

Σοκ προκαλεί η είδηση για την εκτέλεση ψυχικά άρρωστου θανατοποινίτη που θα πραγματοποιηθεί στη Πολιτεία του Τέξας στις ΗΠΑ, ο δικαστής της…

scott panetti

Σοκ προκαλεί η είδηση για την εκτέλεση ψυχικά άρρωστου θανατοποινίτη που θα πραγματοποιηθεί στη Πολιτεία του Τέξας στις ΗΠΑ, ο δικαστής της Πολιτείας αρνήθηκε την Τετάρτη να αναβάλει την προγραμματισμένη εκτέλεση του καταδικασθέντος για δολοφονία Σκοτ Πανέτι. Ο τελευταίος, ο οποίος πάσχει από σχιζοφρένεια εδώ και τρεις δεκαετίες και αναμένεται να εκτελεστεί στις 3 Δεκεμβρίου, έχει λάβει υποστήριξη από οργανώσεις όπως η Mental Health America, ψυχιάτρους, πρώην δικαστικούς και εισαγγελείς, καθώς και ευαγγελιστές χριστιανούς.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κάλεσε τον κυβερνήτη του Τέξας, Ρικ Πέρι, να αναστείλει την εκτέλεση του κ. Πανέτι. «Η εκτέλεση ατόμων που υποφέρουν από ψυχικές ασθένειες είναι αντίθετη στα παραδεδεγμένα ανθρώπινα δικαιώματα», αναφέρουν οι «28» σε επιστολή τους προς τον κ. Πέρι. Ο Σκοτ Πανέτι καταδικάστηκε, το 1995, για τη δολοφονία, το 1992, των γονέων της εν διαστάσει συζύγου του.

Στις ΗΠΑ η επιβολή και εκτέλεση ή μη της θανατικής ποινής επαφίεται στις Πολιτείες.