Newsroom

Newsroom

ΗΠΑ: Σοκ μετά από νέο περιστατικό mass shooting – Τουλάχιστον τέσσερις οι νεκροί

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Αλαμπάμα, στα γενέθλια ενός 16χρονου.

oplo 1

Το απόγευμα της Κυριακής, κατά την διάρκεια ενός πάρτι γενεθλίων εφήβου 16 χρονών, σημαδεύτηκε από το νέο περιστατικό mass shooting στο χωριό Ντάντεβιλ έξω από την Αλαμπάμα των ΗΠΑ.

Η δολοφονική επίθεση έλαβε χώρα περίπου στις 22:30 το βράδυ της Κυριακής (τοπική ώρα) μέσα σε ένα κλαμπ-πολυχώρο εκδηλώσεων και άφησε πίσω της τουλάχιστον 4 νεκρούς και 20 νέους ανθρώπους τραυματίες.

Το Ντάντεβιλ είναι μια μικρή αγροτική πόλη που βρίσκεται στην κομητεία Tallapoosa στα ανατολικά της Αλαμπάμα και έχει πληθυσμό περίπου 3.200 κατοίκους.

<blockquote class=”twitter-tweet”><p lang=”en” dir=”ltr”>NEW: Over 20 people were shot at a “sweet 16” birthday celebration in Dadeville, Alabama, last night. <br><br>Permitless carry went into effect in Alabama last year. <a href=”https://t.co/knjakpQP67″>https://t.co/knjakpQP67</a></p>&mdash; Shannon Watts (@shannonrwatts) <a href=”https://twitter.com/shannonrwatts/status/1647566969716244481?ref_src=twsrc%5Etfw”>April 16, 2023</a></blockquote> <script async src=”https://platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>

Μέχρι στιγμής, έχει γίνει γνωστό ότι τα περισσότερα από τα θύματα ήταν έφηβοι.

Η κυβερνήτης Kay Ivey, η οποία πέρυσι υπέγραψε νόμο για την προστασία του δικαιώματος κατοχής όπλων στην πολιτεία, έστειλε τα συλλυπητήριά της στο Twitter.

«Σήμερα το πρωί, θρηνώ με τους κατοίκους του Ντάντεβιλ και τους συναδέλφους μου από την Αλαμπαμα. Το βίαιο έγκλημα ΔΕΝ έχει θέση στην πολιτεία μας και ενημερωνόμαστε συνεχώς από την αστυνομία καθώς προκύπτουν νέες πληροφορίες» δήλωσε η τοπική κυβερνήτης.

Πολλοί είναι βέβαια, εκείνοι οι οποίοι την επικρίνουν για την στάση που έχει κρατήσει εδώ και αρκετά χρόνια υπέρ της οπλοφορίας και εξηγούν πως είναι υποκριτικά τα δάκρυά της, μετά το νέο μακελειό.

Αξιωματούχοι της αστυνομίας πραγματοποίησαν μια σύντομη συνέντευξη Τύπου σχετικά με το περιστατικό – επιβεβαιώνοντας τους τέσσερις νεκρούς και αναφέροντας ότι ο πυροβολισμός έγινε σε ένα πάρτι γενεθλίων – αλλά έδωσαν λίγες λεπτομέρειες. Εξήγησαν ότι θα προχωρήσουν σε νέες ανακοινώσεις σε δύο ώρες.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν ενημερώθηκε για τον πυροβολισμό στον Ντάντεβιλ, λίγη ώρα μετά το τραγικό περιστατικό. Ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι παρακολουθεί την κατάσταση και βρίσκεται σε επαφή με τοπικούς αξιωματούχους.

Εικόνες που «κόβουν» την ανάσα: Αεροπλάνο στο Ηράκλειο περνά ξυστά πάνω από τις ταράτσες (Video)

irakleio aeroplano

Εικόνες που «κόβουν» την ανάσα: Αεροπλάνο στο Ηράκλειο περνά ξυστά πάνω από τις ταράτσες (Video)

Ο φακός του neakriti.gr και της ΚΡΗΤΗ TV κατέγραψε μοναδικές εικόνες με αεροπλάνα που κάνουν…

«Λευτεριά στην Παλαιστίνη» – Χιλιάδες κόσμου στην πορεία προς την Iσραηλινή πρεσβεία (Εικόνες)

gaza 11 1320x880 1

«Λευτεριά στην Παλαιστίνη» – Χιλιάδες κόσμου στην πορεία προς την Iσραηλινή πρεσβεία (Εικόνες)

Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν ωστόσο μετά το τέλος της πορείας, με τις αστυνομικές δυνάμεις να…