Τα ξημερώματα της Κυριακής (24/5), ένας 21χρονος άνοιξε πυρ σε σημείο ελέγχου έξω από τον Λευκό Οίκο στην Ουάσιγκτον. Πράκτορες της Secret Service ανταπέδωσαν τα πυρά και τον εξουδετέρωσαν. Ένας περαστικός τραυματίστηκε. Όπως αναφέρει το CNNi, πρόκειται για τον 21χρονο Ναζίρ Μπεστ, ο οποίος αντιμετώπιζε ψυχιατρικά προβλήματα και στο παρελθόν είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική.
🚨 NOW: Footage released of people RUNNING inside and Secret Service coming out ARMED on the hunt for an active shooter
Thankfully, President Trump is INSIDE, fully encased by bullet proof windows and security.
The Secret Service hustled press inside. Authorities are… pic.twitter.com/BjVBDcbW1M
— Eric Daugherty (@EricLDaugh) May 23, 2026
Το προηγούμενο καλοκαίρι, αστυνομικοί τον είχαν συναντήσει επανειλημμένα να κυκλοφορεί γύρω από το συγκρότημα, ρωτώντας για σημεία εισόδου. Τον Ιούνιο του 2025 είχε καταδικαστεί για παρεμπόδιση εισόδου οχημάτων, και τον επόμενο μήνα τον εντόπισαν ξανά σε απαγορευμένη ζώνη, εκείνη τη φορά ισχυρίστηκε ότι ήταν ο Ιησούς και ζήτησε να συλληφθεί. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχε γράψει ότι είναι «γιος του Θεού».

Σε μία τουλάχιστον ανάρτηση απευθυνόταν απειλητικά προς τον Ντόναλντ Τραμπ. Σύμφωνα με το CNN, είχε νοσηλευτεί στο παρελθόν σε ψυχιατρική κλινική και αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα.Ο Τραμπ βρισκόταν εντός του Λευκού Οίκου κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, είχε ακυρώσει προγραμματισμένες μετακινήσεις λόγω της κατάστασης στο Ιράν.
Μέσω Truth Social έσπευσε να ευχαριστήσει τη Secret Service για «ταχεία και επαγγελματική δράση» και ανέφερε ότι ο δράστης είχε «ιστορικό βίας και πιθανόν εμμονή» με το κτίριο.
Το συμβάν δεν είναι μεμονωμένο. Λίγες εβδομάδες νωρίτερα, ένοπλος είχε ανοίξει πυρ στο δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου, παρουσία του ίδιου του Τραμπ. Δύο σοβαρά επεισόδια σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, αμφότερα σε επικίνδυνη εγγύτητα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Οι έρευνες των αμερικανικών αρχών βρίσκονται σε εξέλιξη.
Διαβάστε επίσης:
Tα σχόλια στο site έχουν απενεργοποιηθεί. Μπορείτε να σχολιάζετε μέσα από την επίσημη σελίδα στο Facebook
Σχόλια