Newsroom

Newsroom

ΗΠΑ: Ποινική έρευνα εις βάρος φαρμακευτικής για παραπλανητικά στοιχεία σχετικά με φάρμακο κατά του Αλτσχάιμερ

Η δικηγόρος της Cassava Sciences Inc., Κέιτ Γουότσον Μος, επιβεβαίωσε την ύπαρξη έρευνας, ωστόσο αρνήθηκε ότι η εταιρεία «έχει παρανομήσει καθ’ οιονδήποτε τρόπο».

ula kuzma 9i4DHlC80AQ unsplash

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε την Τετάρτη πως ξεκινά ποινική έρευνα εις βάρος της φαρμακευτικής εταιρείας Cassava Sciences Inc., καθώς φέρεται να χειραγώγησε τα αποτελέσματα της έρευνάς της για πειραματικό φάρμακο κατά του Αλτσχάιμερ.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters, το οποίο δεν διευκρινίζει που έχει επικεντρωθεί η έρευνα και ποια πρόσωπα εμπλέκονται στην υπόθεση, που επικαλείται πρόσωπα με γνώση του θέματος, η έρευνα είναι ανοιχτή ως προς το αποτέλεσμά της.

Η δικηγόρος της Cassava Sciences Inc., Κέιτ Γουότσον Μος, επιβεβαίωσε την ύπαρξη έρευνας, ωστόσο αρνήθηκε ότι η εταιρεία «έχει παρανομήσει καθ’ οιονδήποτε τρόπο». «Η εταιρεία ποτέ δεν έχει κατηγορηθεί για έγκλημα, και για σοβαρό λόγο: η Cassava Sciences δεν έχει εμπλακεί ποτέ σε εγκληματική συμπεριφορά», δήλωσε η Μος και υποστήριξε πως η Cassava Sciences έχει λάβει εμπιστευτικά αιτήματα για παροχή πληροφοριών από κυβερνητικές υπηρεσίες.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Cassava Sciences ελέγχεται από το 2021 από την Αμερικανική Επιτροπή Ασφαλειών και Συναλλάγματος, έπειτα από την καταγγελία δύο γιατρών για χειραγώγηση και εσφαλμένη ανάλυση των στοιχείων σχετικά με τη φαρμακευτική ουσία για την αντιμετώπιση του Αλτσχάιμερ simufilam που έχει αναπτύξει. Οι δύο γιατροί, ένας νευρολόγος και ένας καρδιολόγος, είχαν υποβάλει την καταγγελία τους στην Αμερικανική Υπηρεσία Φαρμάκων και Τροφίμων.

Πηγή: Reuters

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…