Newsroom

Newsroom

ΗΠΑ: Πελάτης δολοφόνησε ταμία σούπερ μάρκετ μετά απο καυγά για τη χρήση μάσκας

Ο δράστης τραυματίστηκε σε ανταλλαγή πυρών - Χάρη στο αλεξίσφαιρο επέζησε ο φρουρός ασφαλείας του καταστήματος

mika baumeister uz T7h8ds04 unsplash

Μια ταμίας σούπερ μάρκετ στην Τζόρτζια έπεσε νεκρή από τις σφαίρες πελάτη του καταστήματος έπειτα από διαπληκτισμό για τη χρήση μάσκας προστασίας προτού άλλοι τρεις άνθρωποι – ανάμεσά τους ο ένοπλος και ο ιδιωτικός φρουρός ασφαλείας του καταστήματος – τραυματιστούν σε ανταλλαγή πυρών που ακολούθησε, ανακοίνωσε το γραφείο της σερίφη της κομητείας.

Το τραγικό συμβάν εκτυλίχθηκε λίγο μετά τις 13:00 στο Big Bear Supermarket της κομητείας ΝτιΚάλμπ, διευκρίνισε η σερίφης Μέλοντι Μάντοξ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Διαπληκτίστηκαν για τη μάσκα. Δεν ξέρω αν φόραγαν, ή αν δεν φόραγαν. Ο καθένας έχει την άποψή του για τη χρήση της μάσκας, το ζήτημα είναι λεπτό αυτή την περίοδο», ανέφερε η κυρία Μάντοξ, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στο κατάστημα υπήρχαν αρκετοί πελάτες όταν έγινε το φονικό. Ο πελάτης με τον οποίο διαπληκτίστηκε η ταμίας τράβηξε όπλο και τη σκότωσε. Ο φρουρός άνοιξε κατόπιν εναντίον του και τον πέτυχε μια-δυο φορές, σύμφωνα με τη σερίφη.

Οι επιχειρήσεις στην Τζόρτζια μπορούν να ζητούν από τους πελάτες να φορούν μάσκες για να αποτρέπεται η εξάπλωση του νέου κορονοϊού, αλλά δεν έχουν δικαίωμα να τους το επιβάλλουν, δυνάμει εκτελεστικών διαταγμάτων του κυβερνήτη της πολιτείας, του Ρεπουμπλικάνου Μπράιαν Κεμπ.

Η κυρία Μάντοξ δεν έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των ανθρώπων οι οποίοι τραυματίστηκαν. Είπε πως όλοι διακομίστηκαν εσπευσμένα σε νοσοκομείο, όπου ο φρουρός νοσηλεύεται σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση αφού χτυπήθηκε από δύο σφαίρες.

Ο φρουρός υπηρετούσε για 30 χρόνια στην αστυνομική διεύθυνση της ΝτιΚάλμπ και παραμένει έφεδρος βοηθός σερίφη της κομητείας. Ζει επειδή φόραγε αλεξίσφαιρο, διευκρίνισε η κυρία Μάντοξ.

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…