Newsroom

Newsroom

ΗΠΑ: Παρέλαση για τους εργαζόμενους της πανδημίας στις 7 Ιούλη

Παρέλαση - φόρος τιμής στους υγειονομικούς, τους εργαζόμενους στους δήμους, τους εκπαιδευτικούς, το προσωπικό του δικτύου των δημοσίων μέσων συγκοινωνίας, στους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ και στους διανομείς

giatroi

Η Νέα Υόρκη θα οργανώσει στις 7 Ιουλίου μεγάλη παρέλαση προς τιμή των εργαζομένων, ο ρόλος των οποίων ήταν αναγκαίος στην πανδημία του νέου κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος της πόλης Μπιλ ντε Μπλάζιο.

Στη μεγάλη νεοϋορκέζικη παράδοση, η παρέλαση, η οποία θα διεξαχθεί δημοσίως, θα πραγματοποιηθεί στο νότιο άκρο του Μπροντουγέι, στο Μανχάταν, μια περιοχή που ονομάζεται επίσης Canyon of Heroes.

Η παρέλαση θα αποτίσει φόρο τιμής στους υγειονομικούς, όπως επίσης στους δημοτικούς εργαζόμενους, τους εκπαιδευτικούς, το προσωπικό του δικτύου των δημοσίων μέσων συγκοινωνίας, στους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ και στους διανομείς.

Θέλουμε να τιμήσουμε «τους ανθρώπους που μας κράτησαν στη ζωή, που επέτρεψαν σε αυτήν την πόλη να προχωρήσει μπροστά», «τους ήρωες που συχνά ξεχνάμε», εξήγησε ο Μπιλ ντε Μπλάζιο, κατά τη διάρκεια της τακτικής συνέντευξης Tύπου που παραχωρεί.

Η ανακοίνωση της εκδήλωσης λαμβάνει χώρα την ώρα που το 64,8% των ενηλίκων έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά της Covid-19 στη Νέα Υόρκη, όπου το ποσοστό των θετικών κρουσμάτων έπεσε σήμερα στο 0,59% (μέσος όρος τελευταίων επτά ημερών), ένα ρεκόρ από τότε που καταγράφονται τα δεδομένα αυτά.

Από την αρχή της πανδημίας, η πόλη έχει καταγράψει περισσότερους από 33.000 θανάτους που σχετίζονται με τον ιό.

«Τη χρονιά που περάσαμε, ζήσαμε τη μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία της Νέας Υόρκης», σχολίασε ο δήμαρχος. «Καταρρεύσαμε, όμως σηκωθήκαμε ξανά και αυτό είναι κάτι που πρέπει να γιορτάσουμε».

Η πρώτη παρέλαση αυτού του είδους στη Νέα Υόρκη ανάγεται στο 1886, με την ευκαιρία των εγκαινίων του Αγάλματος της Ελευθερίας.