ΗΠΑ: Παραιτήθηκε ο επικεφαλής Προστασίας των Συνόρων, μετά την κατακραυγή  

Ο ασκών χρέη αρχηγού της αμερικανικής συνοριοφυλακής, ο Τζον Σάντερς, υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του, εν μέσω της κατακραυγής που έχει ξεσπάσει για τις άθλιες συνθήκες κράτησης μικρών παιδιών σε ένα από τα κέντρα που διαχειρίζεται η υπηρεσία αυτή.

J SaNDERS

Ο ενημερωτικός ιστότοπος Axios δημοσίευσε ένα μήνυμα που εστάλη στους πράκτορες της υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων (CBP) στο οποίο ο Σάντερς αναφέρει ότι θα αποχωρήσει στις 5 Ιουλίου.

Η παραίτησή του έρχεται λίγες ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση μιας έκθεσης της οργάνωσης Human Rights Watch για τις συνθήκες υπό τις οποίες διαβιούσαν 250 ανήλικοι στο κέντρο κράτησης του Κλιντ, κοντά στο Ελ Πάσο του Τέξας. Η οργάνωση καταγγέλλει την έλλειψη υγιεινής και ασφάλειας σε αυτό το κέντρο όπου τα παιδιά κρατούνται επί πολλές εβδομάδες, δεν πλένονται συχνά και κοιμούνται ακόμη και στο πάτωμα.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι βρήκε θέσεις σε κέντρα υποδοχής για τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά. Όμως, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, περίπου 100 ανήλικοι οδηγήθηκαν και πάλι σήμερα στο κέντρο του Κλιντ.

Ο Σάντερς είχε αντικαταστήσει τον Απρίλιο τον Κέβιν ΜακΑλίναν, ο οποίος προήχθη από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ σε επικεφαλής του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας, σε μια προσπάθεια να βάλει τέλος στην κρίση στα νότια σύνορα των ΗΠΑ.

Στη φυλακή άλλοι 2 κατηγορούμενοι για το κύκλωμα εκβιαστών – Μεταξύ αυτών και ο «Αρκούδος»

Κυκλωμα εκβιαστων

Στη φυλακή άλλοι 2 κατηγορούμενοι για το κύκλωμα εκβιαστών – Μεταξύ αυτών και ο «Αρκούδος»

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν δύο από τους έξι κατηγορούμενους που απολογήθηκαν την Παρασκευή (19/7) για τη συμμετοχή…