Newsroom

Newsroom

ΗΠΑ: Οι θάνατοι αυξάνονται, αλλά πολιτείες συνεχίζουν να παίρνουν πίσω τα μέτρα

749 θάνατοι σε ένα 24ωρο στη Βραζιλία - Περισσότερα κρούσματα, λιγότεροι θάνατοι στη Γερμανία - Πάνω από 40.000 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στο Μεξικό

ap chilr 1

Στις ΗΠΑ καταγράφηκαν χθες Τετάρτη άλλοι 1.813 θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού σε 24 ώρες, αριθμός σχετικά σταθερός σε σύγκριση με αυτόν της προηγουμένης, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει και δημοσιοποιεί στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Οι νέοι θάνατοι, που καταγράφηκαν ως χθες στις 20:30 (τοπική ώρα· στις 03:30 σήμερα Πέμπτη ώρα Ελλάδας) ανεβάζουν τον συνολικό απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας στις ΗΠΑ σε πάνω από 84.000. Στη χώρα αυτή εξάλλου έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα 1,39 εκατ. κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό (+22.000 σε 24 ώρες).

Παρά τους αριθμούς αυτούς, αμερικανικές πολιτείες συνεχίζουν να αίρουν τα μέτρα περιορισμού των κατοίκων τους, η καθεμιά με τους δικούς της ρυθμούς.

Ενώ τμήματα της Βιρτζίνιας και του Μέριλαντ θα ανοίξουν ξανά από αύριο Παρασκευή, τα μέτρα περιορισμού στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα, που τυπικά θα αίρονταν επίσης στα τέλη της εβδομάδας, παρατάθηκαν ως τις αρχές του Ιουνίου τουλάχιστον.

«Γνωρίζουμε ότι η βιαστική άρση των μέτρων μπορεί να οδηγήσει σε τραγικά αποτελέσματα», τόνισε η Μιούριελ Μπάουζερ, η δήμαρχος της Ουάσινγκτον, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στην ισχυρότερη δύναμη του πλανήτη, ο απολογισμός της πανδημίας ίσως φθάσει τους 113.000 νεκρούς ως την 6η Ιουνίου, σύμφωνα με τον μέσο όρο 20 επιδημιολογικών μοντέλων που συνήγαγαν ερευνητές του πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης.

Γερμανία: Περισσότερα κρούσματα, λιγότεροι θάνατοι

Ακόμη 89 ασθενείς υπέκυψαν το προηγούμενο 24ωρο στην COVID-19 στη Γερμανία, όπου ο αριθμός των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού αυξήθηκε σε 7.723, ενώ εντοπίστηκαν άλλα 933 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί να ανέρχεται πλέον σε 172.239, δείχνουν τα δεδομένα που συγκεντρώνει και μεταφορτώνει στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Ο αριθμός των θανάτων είναι σχετικά μειωμένος σε σύγκριση με αυτόν που καταγραφόταν χθες (101), αλλά αντίθετα το πλήθος των κρουσμάτων μόλυνσης καταγράφει αύξηση σε σύγκριση με αυτά που επιβεβαιώθηκαν την προηγουμένη (798).

Βραζιλία: 749 θάνατοι σε ένα 24ωρο

Δεδομένα που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας χθες Τετάρτη δείχνουν ότι στη χώρα καταγράφηκαν τις προηγούμενες 24 ώρες 749 νέοι θάνατοι ασθενών που υπέκυψαν στην COVID-19 και 11.385 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Έτσι στη χώρα της Λατινικής Αμερικής ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού αυξήθηκε σε 13.149 νεκρούς, ενώ ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί ανέρχεται σε 188.974, ξεπερνώντας το άθροισμα επιβεβαιωμένων και ύποπτων κρουσμάτων στη Γαλλία (177.700). Συνεπώς, με βάση τα επίσημα στοιχεία, η Βραζιλία κατατάσσεται πλέον έκτη παγκοσμίως ως προς τον αριθμό των κρουσμάτων.

Ρωσία: 58 νέοι θάνατοι

Άλλοι 58 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19 ή εξαιτίας επιπλοκών το προηγούμενο 24ωρο στη Μόσχα, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας στην πρωτεύουσας της Ρωσίας να αυξάνεται έτσι σε 1.290, ανακοίνωσε το κέντρο αντιμετώπισης της κρίσης, όπως μεταδίδει το TASS και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μέχρι στιγμής οι αρχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας έχουν ανακοινώσει συνολικά 2.212 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 242.271 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. Στον αντίποδα, 48.003 ασθενείς έχουν ιαθεί.

Μεξικό: Πάνω από 40.000 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι το προηγούμενο 24ωρο κατέγραψε 294 νέους θανάτους εξαιτίας της COVID-19, αριθμό αρκετά μειωμένο σε σύγκριση με το θλιβερό ρεκόρ που σημειωνόταν την προηγουμένη, και 1.862 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Με βάση τα νεότερα δεδομένα, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα ανήλθε σε 4.220 νεκρούς επί συνόλου 40.186 κρουσμάτων μόλυνσης.

Ο πιο βαρύς ημερήσιος απολογισμών θανάτων εξαιτίας της πανδημίας καταγράφηκε μόλις την προηγουμένη (353).

Στελέχη του υπουργείου Υγείας επιμένουν να τονίζουν πως ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 είναι πολύ υψηλότερος από αυτόν των επισήμως επιβεβαιωμένων, με δεδομένο ότι τα διαγνωστικά τεστ που γίνονται είναι λίγα αναλογικά με τον πληθυσμό.

Μολαταύτα, η μεξικανική κυβέρνηση ετοιμάζεται να προχωρήσει σε σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων το προσεχές διάστημα, πιεζόμενη από τις ΗΠΑ, ειδικά μονάδες της αυτοκινητοβιομηχανίας στον βορρά, η δραστηριότητα των οποίων χαρακτηρίζεται πλέον απολύτως απαραίτητη.

Κίνα: Τρία νέα κρούσματα

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Τετάρτη της αναφέρθηκαν τρία κρούσματα μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό στην ηπειρωτική Κίνα, από 7 την προηγουμένη.

Και στις τρεις περιπτώσεις επρόκειτο για κρούσματα μετάδοσης στην κοινότητα, δύο στη βορειοανατολική επαρχία Λιαονίνγκ και ένα στη γειτονική της επαρχία Τζιλίν, διευκρίνισε το κινεζικό υπουργείο Υγείας στο ημερήσιο ενημερωτικό του δελτίο. Εντοπίστηκαν εξάλλου 12 ασυμπτωματικοί φορείς του SARS-CoV-2, από 8 μία ημέρα νωρίτερα, όπως μεταδίδουν ξένα πρακτορεία και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Δεν διαπιστώθηκε κανένας νέος θάνατος χθες.

Κατά τον επίσημο απολογισμό των κινεζικών αρχών, στη χώρα όπου έκανε για πρώτη φορά ο νέος κορονοϊός τον Δεκέμβριο έχουν χάσει τη ζωή τους 4.633 άνθρωποι επί συνόλου 82.929 κρουσμάτων μόλυνσης.

Στην Κίνα δεν έχει αναφερθεί θάνατος ασθενούς από τα μέσα Απριλίου. Οι ασθενείς που νοσηλεύονται έχουν μειωθεί θεαματικά (60), όπως και όσοι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση (3).

K. Παπαδάκης για Μιχαλολιάκο: «Το δικαστήριο δεν ήταν υποχρεωμένο να προβεί σε αποφυλάκιση» (video)

mixaloliakos

K. Παπαδάκης για Μιχαλολιάκο: «Το δικαστήριο δεν ήταν υποχρεωμένο να προβεί σε αποφυλάκιση» (video)

Το δικαστήριο όφειλε να εξετάσει αν ο κρατούμενος θεωρείται επικίνδυνος για τέλεση νέων εγκληματικών πράξεων,…

Το… σκέφτεται η Χαμάς για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί

gaza 7

Το… σκέφτεται η Χαμάς για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί

Κατάρ, Αίγυπτος και ΗΠΑ αναμένουν την απάντηση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος - «Αν πρέπει να…

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

2ddc1139 418e 49d4 89e5 2ee2952e483b

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων - Πιο ελαφρά τραυματίστηκαν τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του