ΗΠΑ: Οι τελευταίες εκτελέσεις… για το 2014

[…]

deathrow

Δύο θανατοποινίτες εκτελέστηκαν τα ξημερώματα της Τετάρτης, ένας Αφροαμερικανός, ο οποίος είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία ενός λευκού αστυνομικού εκτελέστηκε στην Τζόρτζια. Λίγο αργότερα οι αρχές έδωσαν τέλος στη ζωή ενός -επίσης- θανατοποινίτη στο Μιζούρι ο οποίος είχε καταδικαστεί για τον φόνο με σφυρί μίας 63χρονης γυναίκας.

Ο Ρόμπερτ Γουέιν Χόλσεϊ εκτελέστηκε με θανατηφόρο ένεση παρά τις προσπάθειες των συνηγόρων του μέχρι την τελευταία στιγμή να αναστείλουν τη διαδικασία του επικαλούμενοι τον χαμηλό δείκτη ευφυΐας του (περίπου 70)-στα όρια της αναπηρίας- που θα καθιστούσε παράνομη την εκτέλεσή του. Ο 49χρονος Χόλσεϊ είχε καταδικαστεί για τον φόνο του αστυνομικού Ουίλιαμ Ρόμπινσον στην κομητεία Μπόλντγουιν το 1995 έπειτα από ληστεία που είχε διαπράξει σε παντοπωλείο.

Η υπόθεση του Χόλσεϊ είχε συγκεντρώσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης καθώς την περίοδο της δίκης του είχε εκπροσωπηθεί από δικηγόρο, ο οποίος στη συνέχεια παραδέχτηκε ότι ήταν αλκοολικός.
Λίγες ώρες μετά την εκτέλεση του Χόλσεϊ, θανατηφόρος ένεση χορηγήθηκε στον 48χρονο Πολ Γκούντγουιν για τον φόνο μίας 63χρονης με σφυρί το 1998.

Ο Γκούντγουιν είχε πραγματοποιήσει σεξουαλική επίθεση εναντίον της Τζόαν Κροτς στην κομητεία Σεντ Λούις και στη συνέχεια την είχε ρίξει από σκάλες προτού την σκοτώσει με το σφυρί. Ο Γκούντγουιν ήταν πρώην γείτονας του θύματος και είχε δηλώσει ότι θεωρούσε ότι η γυναίκα ευθυνόταν για την αποβολή του από οικοτροφείο. Και στην περίπτωση του Γκούντγουιν, οι δικηγόροι του κατέβαλαν προσπάθειες να ανασταλεί η εκτέλεσή του επικαλούμενοι το επιχείρημα περί μειωμένης ευφυΐας, το οποίο ωστόσο δεν έγινε δεκτό από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

ΠΗΓΗ: cnn.com

«Πυρά» τις Έλενας Ακρίτα για το κακοστημένο ρατσιστικό show του δημάρχου Περάματος στους εξαθλιωμένους Ρομά

«Πυρά» τις Έλενας Ακρίτα για το κακοστημένο ρατσιστικό show του δημάρχου Περάματος στους εξαθλιωμένους Ρομά

«Ο κ. Λαγουδάκος δίνει συνειδητά χώρο σε ρατσιστικές και ακροδεξιές πρακτικές, σε μια περιοχή που…

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ καταδικάζει απερίφραστα την παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τον αρχηγό του VMRO Χρίστιαν Μίτσκοσκι

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ καταδικάζει απερίφραστα την παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τον αρχηγό του VMRO Χρίστιαν Μίτσκοσκι

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας «να συμμορφωθεί επιτέλους με το διεθνές δίκαιο»…