ΗΠΑ: Οι μαύροι άνδρες εξακολουθούν να αμείβονται λιγότερο από τους λευκούς

Νέα έκθεση

EK Anthropoi

Οι μαύροι εργαζόμενοι στις Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να κερδίζουν λιγότερα από τους λευκούς συναδέλφους τους, μολονότι οι αμερικανικές εταιρείες εντείνουν την ποικιλομορφία και τη συμπερίληψη όλων, θεωρώντας τις ακρογωνιαίους λίθους στην επιχειρηματική στρατηγική τους.

Η ομάδα προβληματισμού The Conference Board, σε μια έκθεσή της για το θέμα αυτό, αποδίδει τη μισθολογική διαφορά σε μια σειρά παραγόντων, όπως είναι ο γεωγραφικός διαχωρισμός και ο κατακερματισμός της αγοράς εργασίας αλλά επίσης η διαφορετική πρόσβαση σε εκπαιδευτικές ευκαιρίες, κοινωνικά και επαγγελματικά δίκτυα.

«Ενώ οι Αμερικανοί ετοιμάζονται να τιμήσουν τη 19η Ιουνίου, οι επικεφαλής των επιχειρήσεων και οι υπεύθυνοι για τη χάραξη πολιτικής πρέπει να αναγνωρίσουν τις πρόσφατες τάσεις στις φυλετικές ανισότητες, στην οικονομία του 21ου αιώνα», σχολίασε ο Γκαντ Λίβανον, ο αντιπρόεδρος του τομέα αγοράς εργασίας στο The Conference Board. «Για την αντιστροφή αυτών των τάσεων θα απαιτηθεί να αντιμετωπιστεί ο βαθιά ριζωμένος κατακερματισμός της αγοράς εργασίας και ο γεωγραφικός διαχωρισμός που περιορίζουν την πρόσβαση σε τομείς με υψηλή ανάπτυξη», πρόσθεσε.

Στις 19 Ιουνίου, που από σήμερα είναι ημέρα αργίας, οι ΗΠΑ γιορτάζουν το τέλος της δουλείας.

Σύμφωνα με το The Conference Board, οι μαύροι άνδρες που έχουν πτυχίο πανεπιστημίου (ή ανώτερο) κέρδιζαν 18% λιγότερα χρήματα από τους λευκούς άνδρες το 2010. Μέχρι το 2019 το χάσμα είχε διευρυνθεί, φτάνοντας το 24%, ένα γεγονός που αποδίδεται στην εντυπωσιακή υποεκπροσώπηση των μαύρων εργαζομένων σε τομείς και επαγγέλματα με υψηλούς μισθούς. Για παράδειγμα, στον τομέα της τεχνολογίας, οι μαύροι αποτελούν μόνο το 4% των υψηλόμισθων, σε σύγκριση με το 6% σε άλλους τομείς. Η ομάδα σημείωσε επίσης ότι οι μαύροι εργαζόμενοι υποεκπροσωπούνται επίσης και σε άλλους τομείς που παρουσιάζουν άνθιση: αντιπροσωπεύουν μόνο το 2,8% των υψηλόμισθων προέδρων/διευθυνόντων συμβούλων και το 3,8% των υψηλόμισθων στελεχών στον τομέα του μάρκετινγκ.

Είναι επίσης πιο πιθανό οι μαύροι άνδρες που διαθέτουν πτυχίο πανεπιστημίου να εργάζονται σε δουλειές που δεν τους χρειάζεται αυτό, όπως για παράδειγμα να απασχολούνται ως οδηγοί ή προσωπικό φύλαξης.

Το The Conference Board εκτιμά ότι η απομακρυσμένη εργασία θα μπορούσε να ενισχύσει την ποικιλομορφία, στη μετά την πανδημία εποχή, ανοίγοντας θέσεις για ταλαντούχους μαύρους που αδυνατούν ή διστάζουν να μετεγκατασταθούν σε τεχνολογικούς κόμβους στη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ.

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

5700685

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

"Απορριπτέα και επιστημονικά αβάσιμη οποιαδήποτε πρόταση που βασίζεται στο ότι ένα παιδί 12 ετών θα…

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…