Newsroom

Newsroom

ΗΠΑ: Κρυφές πωλήσεις όπλων και αεροσκαφών στο Ισραήλ – Καμία δήλωση από τον Μπάιντεν

Οι πωλήσεις δεν έχουν γνωστοποιηθεί δημόσια και δεν υπάρχουν αντίστοιχες ανακοινώσεις στον ιστότοπο της Υπηρεσίας Συνεργασίας για την Άμυνας Ασφάλειας όπου συνήθως δημοσιεύονται τέτοιες ειδοποιήσεις.

baiden3

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ενέκρινε κρυφά δισεκατομμύρια δολάρια σε νέες βόμβες και μαχητικά αεροσκάφη για το Ισραήλ τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή, μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.

Ο πόλεμος του Ισραήλ στη Γάζα συνεχίζει να μαίνεται με εκτεταμένες καταστροφές, εκτοπισμούς και θανάτους σε όλο τον παράκτιο θύλακα. Το Τελ Αβίβ έχει δεσμευτεί να πραγματοποιήσει την επίθεσή του στη νότια πόλη Ράφα, όπου περίπου 1,5 εκατομμύριο εκτοπισμένοι έχουν αναζητήσει καταφύγιο παρά την προειδοποίηση για τις ανθρωπιστικές συνέπειες που θα επακολουθήσουν.

Τα όπλα που εγκρίθηκαν αυτή την εβδομάδα από τον πρόεδρο των ΗΠΑ περιλαμβάνουν 1.800 βόμβες MK84 των 2.000 λιβρών και 500 βόμβες MK82 500 λιβρών, ανέφεραν ανώνυμοι αξιωματούχοι του Υπουργείου Άμυνας στην εφημερίδα Washington Post. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενέκρινε την περασμένη εβδομάδα τη μεταφορά 25 μαχητικών αεροσκαφών και κινητήρων F-35A, πρόσθεσε Αμερικανός αξιωματούχος.

Τα αεροπλάνα και οι κινητήρες εκτιμάται ότι αξίζουν περίπου 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια.