ΗΠΑ και ΕΕ εγκαλούν την Τουρκία για «χρήση παιδιών ως πυρομαχικά» – «Ασφαλή χώρα» τη θεωρεί η Ελλάδα

Σε άλλο μήκος κύματος η Ελλάδα για να διευκολύνει την αντιμεταναστευτική της πολιτική

Τη δέσμευση της ΕΕ να αποτρέψει «την στρατολόγηση παιδιών και το να χρησιμοποιούνται στη μάχη» τόνισε ο Εκπρόσωπος της Κομισιόν, Αρμόδιος για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων, Πήτερ Στάνο ερωτηθείς σχετικά με την απόφαση του Στέητ Ντιπάρτμεντ να εντάξει την Τουρκία στη λίστα των χωρών που χρησιμοποίησαν παιδιά στρατιώτες.

«Καταγράφουμε την απόφαση του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ να προσθέσει την Τουρκία σε κατάλογο χωρών που εμπλέκονται στη χρήση παιδιών στρατιωτών, λόγω της υποστήριξης που παρέχει η Τουρκία σε ομάδα στη Συρία που χρησιμοποιεί παιδιά στρατιώτες, σύμφωνα με τις ΗΠΑ» ανέφερε ο Πήτερ Στάνο.

Προσέθεσε ότι «η χρήση των παιδιών ως αναλώσιμο πυρομαχικό είναι εντελώς απαράδεκτη» επισημαίνοντας ότι «η ΕΕ παραμένει δεσμευμένη στο να αποτρέψει την στρατολόγηση και τη χρήση παιδιών στη μάχη, να εξασφαλίσει την απελευθέρωσή τους και να διασφαλίσει την επανένταξή τους».

«Ασφαλή χώρα» τη θεωρεί η Ελλάδα την Τουρκία 

Οι δηλώσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ, έρχονται λίγες μόλις εβδομάδες μετά την ανακήρυξη της Τουρκίας από την Ελλάδα ως «ασφαλούς χώρας προέλευσης» για τους πρόσφυγες, με σκοπό να μεθοδευτεί η άρνηση παροχής ασύλου σε όσους πρόσφυγες φτάνουν στην Ελλάδα μέσω του Τουρκίας.

Όπως αναφέρει η Τζώρτζια Ρασβίτσου σε άρθο της στα mplokia.gr, το οποίο αναδημοσίευσε το koutipandoras.gr, «η πραγματικότητα είναι ότι όσοι προέρχονται από τη Συρία, το Αφγανιστάν, το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν και τη Σομαλία, δηλαδή το 70% των αφίξεων, δεν θα έχουν δικαίωμα αίτησης ασύλου, καθώς σύμφωνα με τη νέα ΚΥΑ 42799/7-6-2021 του υπουργείου Μετανάστευσης, θα έπρεπε να είχαν υποβάλει το αίτημά τους στην Τουρκία (την ασφαλή χώρα που λέγαμε). Θα επιστρέφονται».

«Για τον Έλληνα υπουργό Μεταναστευτικής πολιτικής και για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, που άλλη σκασίλα δεν είχαν από το να ασχολούνται με τα ανθρώπινα δικαιώματα, η κατάσταση στην Τουρκία για τους πρόσφυγες  είναι μια χαρά.

Η ελαφρότητα με την οποία επιλέγει η κυβέρνηση να αναγνωρίσει την Τουρκία ως χώρα ασφαλή, με σκοπό να μεθοδεύσει τον περιορισμό νόμιμων μετακινήσεων αναγνωρισμένων προσφύγων προς τις δυτικοευρωπαϊκές χώρες, μπορεί να εισπράττει τα εύσημα από τους βορειοευρωπαίους ηγέτες, ως χρήσιμος ηλίθιος, προσθέτει όμως κι άλλα προβλήματα στα νησιά μας.

Δυστυχώς οι δυσοίωνες προβλέψεις μας επιβεβαιώνονται για τα πέντε νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και κυρίως για τη Λέσβο, που σηκώνει δυσανάλογα, εδώ και χρόνια, το μεγαλύτερο βάρος τις προσφυγικής κρίσης.  Όσοι πιστεύουν  ότι με αυτή την απόφαση της Ελληνικής κυβέρνησης, οι αιτήσεις ασύλου θα εξετάζονται στην Τουρκία, είναι αφελείς και βαθιά πλανημένοι», τονίζει.

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…